Левски буксува на старта в Първа лига, последно Петър Хубчев започва с победа


Левски буксува на старта в Първа лига, последно Петър Хубчев започва с победа
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4814 0

Левски стартира новия сезон с поредна доза надежди и с нов наставник - Николай Костов. "Сините" приемат ЦСКА 1948 в първи кръг на Първа лига, а срещата е от 18:45 часа на "Герена".

Столичани преживяха немалко драма и през миналия сезон, когато се разделиха със Станимир Стоилов, а в края на шампионата бяха на 4-то място. Заради спечелената купа от Лудогорец това място осигури на Левски бараж за Европа, който бе спечелен.

Тази година воденият от Николай Костов ще се бори за по-челно място, но това неизменно минава през добро представяне и победи. Освен това Костов ще трябва да обръща и лоша статистика, тъй като в последните 5 години отборът започва със загуба три пъти. И трите пъти са последните 3 сезона.  

Един и същи съперник за втора поредна година

А първият съперник е повече от опасен, същият, както миналата година. Именно ЦСКА 1948 спря Левски още в първия кръг, когато на 9 юли 2022 година "сините" започнаха шампионата на стадиона в Бистрица.

Тогава ЦСКА 1948 победи с 1:0 с гол на Георги Русев, въпреки че цяло второ полувреме бяха с човек по-малко. Още в края на първата част Стефан Цонков бе изгонен след втори жълт картон, но и това не помогна на възпитаниците на Мъри тогава. 26-кратните шампиони изпуснаха доста положения, но дори не стигнаха и до равенство.

Тежкото началото за столичани

Година по-рано през 2021 г. Левски отново тръгва с поражение. Този път у дома срещу отбора на Славия. С треньор Живко Миланов "сините" отстъпват с 1:2. Тогава Марин Петков открива резултата, но Виячки и Калоян Кръстев осъществяват обрат за "белите". И сезон 2020/21 започва със загуба на "Герена", като Берое с автогол на Симеон Славчев и попадение на Октавио стигат до трите точки.

Преди 4 години Левски за последно тръгва с успех

Последният път, когато Левски стартира с победа е на 15 юли 2019 година. Същата дата, на която и тази година откриват сезона. С Петър Хубчев начело възпитаниците му започват ударно с 4:1 в Русе срещу Дунав. Давиде Мариани забива хеттрик и Станислав Иванов вкарва едно попадение.  На 21 юли 2018 столичани побеждават Ботев Пд с минималното 1:0 с гол в последните минути на Илия Димитров. Сега, Костов набляга на един конкретен аспект от играта на "сините", който бе сред слабите звена на състава - статичните положения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички