3 дузпи в 1 мач: Колко пъти се е случвало в Първа лига през века? ЦСКА участва в 2 случая


3 дузпи в 1 мач: Колко пъти се е случвало в Първа лига през века? ЦСКА участва в 2 случая
Снимка: Ilian Telkedjiev / LAP

3308 0

Към българските арбитри често имаше обвинения и претенции през миналия сезон за неотсъдени дузпи. Въпреки това справка на SportLive.bg показва, че в цели шест мача е имало отсъдени по два 11-метрови наказателни удари наведнъж.

Това са следните срещи: Ботев Враца - Локомотив София (2:1), Спартак Варна - Берое (0:4), Лудогорец - Ботев Враца (8:1), Септември София - Арда (0:1), Лудогорец - Септември София (3:1), Спартак Варна - Ботев Пловдив (3:2).

Това провокира екипа ни да направи справка и за повече на брой отсъдени дузпи в един мач. Оказва се, че през 21-ви век има четири сблъсъка, в които съдиите са посочвали бялата точка по три пъти.

Четирите мача с по три дузпи в Първа лига за 21-ви век

Отборът на ЦСКА е замесен в два от случаите. Първият по хронологичен ред е от сезон 2003/04. На 28.09.2003 година Ботев Пловдив побеждава "армейците" с 3:1. Тогава Христо Янев открива за "червените", но те биват обърнати до 1:3 до 69-ата минута.

Преди това на два пъти Емил Гъргоров получава правото да изпълни дузпа, но Лилчо Арсов хваща изпълненията му в 39' и 51'. Марчо Дафчев пък вкарва от "бялата" точка за 2:1 в полза на Ботев Пловдив в 26-ата минута.

На 01.04.2007 година пък Левски надделява с разгромното 8:0 над Марек Дупница. Изненадващо или не, но никой не се отличава с хеттрик. Все пак са отсъдени три дузпи и всяка от тях е реализирана. Димитър Телкийски, Седрик Бардон и Николай Димитров се разписват от бялата точка.

Вторият случай, в който ЦСКА е замесен, е от 06.04.2013 година, когато побеждава с 4:3 Ботев Враца като гост. Тогава "червените" повеждат в резултата на три пъти и всеки път биват изравнявани. Накрая обаче Лукас Саша ги извежда отново напред и този път път обратно за Ботев няма.

Андрей Атанасов и Илия Илиев на два пъти изравняват след точно изпълнение дузпи, а попадението от 11-метров наказателен удар за "армейците" е дело на Мишел Платини за 3:2.

Стигаме и до най-скорошния случай. Той е от 10.09.2016 година, когато Славия надделява с 5:2 над Локомотив Пловдив.

"Смърфовете" повеждат с 2:0, а второто попадение е дело на Мартин Камбуров от дузпа. Тогава следва и гръмкият обрат с петте попадения на "белите". Едно от тях е от дузпа - дело на Ивайло Димитров. Любопитното е, че в същия сблъсък Илко Пиргов спасява 11-метров наказателен удар на Валери Домовчийски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички