"Левски абсолютно не е в будна кома" - юрист разкри важни детайли за дълговете на "сините"


"Левски абсолютно не е в будна кома" - юрист разкри важни детайли за дълговете на "сините"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2477 0

Юристът Борислав Георгиев, който е член на УС на Левски, даде интервю пред "Дарик радио" след проведеното Общо събрание на акционерите в днешния 9-и ноември.

В него той разкри подробности за прословутия дълг към приходната агенция: "Когато се случват разсрочвания с НАП, е добре да се случва в медийна тишина. Левски както има много фенове, има и много "доброжелатели"", започна Георгиев.

"Ревизията потвърждава тези цифри - близо 2,5 милиона лева към главницата са погасени. Отделно от тези суми, от 1 март 2023 година до настоящия момент Левски не трупа нови задължения. Цифрата на изплатените задължения към НАП са близо 5 милиона!".

"Същественото и важно е това, че с постигане на едно споразумение не само футболният клуб може да планира своите приходи и разходи, но и лихвата по оставащите задължения се намалява. Единствено върху осигуровките продължава да тече лихва. Всички останали задължения по ДДС минават на лихва, която си олихвява с 3,79, това значително ще облекчи натрупването на други лихви. Под 10 милиона ще паднат задълженията още този месец. Главницата също ще падне под 5 милиона лева", допълни адвокатът.

"Никой не е предявявал претенции за други задължения. Безспорни са задълженията към НАП, всичките други са висящи, тоест спорни, не са установени в техния размер. В тази група влизат и задълженията към Сектор "А". Общите задължения към доставчици към 6 ноември са около 1,9 милиона лева, от които имаме налична стока в магазина за 1,4 милиона, което значи, че сме намалили и дълговете към доставчици", уточни Борислав Георгиев.

"Най-ценният капитал на ПФК Левски е "синята" общност, без тях нямаше да можем да постигнем тези резултати. Основен принос имат феновете на Левски, които участваха в акционерната кампания, така и дарителската кампания. Това са суми от близо 390 000 лева. Очакваме ревизионен акт, който установява размера на всеки дълг. Надявам се в близките дни, седмици, може би месец и повече да постигнем такова споразумение, което да улесни получаването на лицензи от УЕФА и БФС. Това ще даде спокойствие за работа. Не мога да се ангажирам със срокове".

"Левски абсолютно не е в будна кома, не може да се характеризира по този начин, Левски е Отбора на народа, с тази фенска маса перспективите са само нагоре", категоричен бе членът на УС на "сините".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Даниел Боримиров отговори за Николай Костов и заяви: Нещата в Левски са по-добре от последните години!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички