Левскар бягал от сълзотворен газ в Турция


Левскар бягал от сълзотворен газ в Турция

1518 0

Бившият нападател на "Левски" Сьорд Арс разкри през какви неща е минал, докато играеше за турския Коняспор. Холандецът е бил застигнат на тренировка от сълзотворен газ.

"Спомням си за един мач, когато загрявахме. Близо до стадиона имаше бунтове и полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне хората. Но той беше толкова много, че дори ние на стадиона го усетихме. По едно време очите ни бяха толкова насълзени, че трябваше да прекратим загрявката. В Турция е обичайно да видиш сблъсъци по трибуните, треньори, които се бият помежду си и съдии, които хукват да бягат", разкрива Арс пред холандско издание.

Той е потърсен заради предстоящата евроквалификация между Холандия и Турция в Коня. Арс предупреди сънародниците си, че трудно ще намерят алкохол в града. "Това е силно мюсюлмански град, така че няма много алкохол. В някои хотели можете да си купите бира, както и в някои магазини. Ако видите турци да се разхождат с черен найлонов плик, значи има алкохол", разкрива той.

Сьорд разкрива, че по време на престоя си в Коня се е научил да уважава мюсюлманите, срещу които в Холандия са настръхнали напоследък. Причината - хората се уважават един друг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички