Легенди на Левски се разграничиха от "фалшивата новина" за държавен кредит


Легенди на Левски се разграничиха от "фалшивата новина" за държавен кредит
Снимка: БГНЕС

1448 0

В понеделник вечер излезе новината, че ветерани на Левски готвят свой план за спасение на клуба, който включва искане от 100 млн. лева от държавата като заем, който да се връща в следващите 20 години. Пред БНТ инициаторът на идеята инж. Георги Манев обяви, че има подкрепа на ветераните на клуба Кирил Ивков, Георги Цветков и Емил Велев, които са потърсили за правна консултация бившия собственик на клуба Тодор Батков.

Дори бе показано и писмо от 29 януари входирано до премиера Бойко Борисов. Часове по-късно обаче две от гореспоменатите имена отрекоха да имат нещо общо с това. Кирил Ивков и Емил Велев отрекоха да са наясно с подобна инициатива.

"Това е фалшива новина на Георги Манев. Не съм се подписвал никъде, само ми казаха за такова нещо. Не съм искал акции или кредити, градил съм авторитет толкова години, а сега ни намесват в това. "Единственото, което искам, е левскарите да се обединят и да може клубът да има по-добри дни", коментира легендарният бранител на "сините" пред "Дневник".

Емил Велев също така добави, че застава зад това Наско Сираков да получи акциите на Левски. "Това е основната задача. Така че каквото ние можем да направим като помощ, това е да агитираме хората, които са левскари и които милеят за този клуб, по всякакъв начин да подкрепят отбор. секи следващ, който идваше да притежава акциите, виждаме, че се натрупваха дългове, които не могат да се връщат и се превърна в снежна топка, която нямаше как да се стопи лесно и видяхме накрая след напускането на Божков какво се случи. Непрекъснато се купуваха скъпи футболисти, които незнайно откъде идваха и защо идваха и след като си тръгнат, оставаха огромни дългове, които Левски трябваше да плаща. Това е погрешна политик", заяви той пред БНТ, след като категорично заяви, че няма идея за какъв план става въпрос.

Междувременно феновете на Левски събраха огромна сума пари само за 6 дни - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички