Легенда на румънското съдийство разкри съдбата на рефера от Левски-Хамрун


Легенда на румънското съдийство разкри съдбата на рефера от Левски-Хамрун
Снимка: Lap.bg

5875 0

Легендата на румънското съдийство Йон Крачунеску коментира подробно грешката на сънародника си и колега Ищван Ковач, който сгреши сериозно по време на реванша между Левски и Хамрун Спартанс от третия предварителен кръг в Лигата на конференциите. 

Специалистът отчете, че почти сигурно ще има последствия за международната кариера на главния съдия и подчерта, че от европейската Централа не са "привърженици" на подобни скандали:

"Едва ли УЕФА ще го забрави за следващи назначения, но със сигурност ще има последствия за него. Имиджът му в международните форуми ще бъде засегнат. УЕФА и ФИФА не обичат подобни оплаквания и скандали. Никак не е добре, когато се стигне дотам, че да пишат жалба против теб. Той има какво да губи", заяви 71-годишният Крачунеску пред сайта www.gsp.ro.

Бившият рефер от най-високо ниво заяви, че искането на Левски трудно би било уважено, но е категоричен, че УЕФА няма да подмине грешката на Ковач: "Като краен резултат нищо не може да се промени, защото решенията на рефера са окончателни. Имиджът му в международните форуми ще бъде засегнат. Както казах, УЕФА не обича оплакванията. Те са с мнението, че са подбрали най-добрите съдии. И изведнъж – оплакване!".

Крачунеску, който ръководи финала в Шампионската лига през 1995-а година между Аякс и Милан, не пропусна да прогнозира и крайния изход от жалбата на Левски. Румънецът определи сънародника си като повърхностен и отчете това му качество като проблем в професионалната му кариера:

"Ковач има много добри качества, но няколко секунди повърхностно гледане на нещата могат да объркат целия мач. В този момент той не погледна в двете страни и даде сигнал за подновяване на мача. Какво му костваше? Секунди. А какво стана? Този, който беше отвъд линията, изработи попадението, коментира опитният арбитър. "Аз самият го предупредих, че понякога третира моментите от играта повърхностно".

Вижте какъв скандал забърка Ковач и в родината си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички