Кой е младият панамски защитник, за когото Станимир Стоилов каза, че Левски е на "финалната права"?


Кой е младият панамски защитник, за когото Станимир Стоилов каза, че Левски е на "финалната права"?
Снимка: Lap.bg

3102 0

През вчерашния ден Станимир Стоилов даде първата си обширна пресконференция, след като стана ясно, че се завръща начело на Левски (тук можете да прочетете всяка негова дума).

Наставникът вече анонсира, че "сините" ще се разделят с Валери Божинов, Христофор Хубчев и Симеон Славчев. В същото време той заяви, че клубът е постигнал договорка с Димитър Костадинов (SportLive.bg съобщи за това още на 1 септември).

Станимир Стоилов също така обяви, че Мартин Райнов е пред завръщане на стадион "Георги Аспарухов", но малко хора обърнаха внимание на тези негови думи:

"Също така имаме интерес към младия панамски защитник на Етър. Там сме на финалната права".

Кой е този млад бранител?

Става въпрос за 20-годишния Хосе Кордоба! Той е роден на 6 март 2001 г. и официално заигра в България в началото на тази година - 3 февруари.

През есента на 2020 г. той караше проби в Етър Велико Търново и преди старта на пролетния полусезон подписа договор с "виолетовите", който е в сила до 31 декември 2021 г. 

Кордоба играе на позицията централен защитник, но може да се подвизава и като ляв бек. Пълното му име е Хосе Анхел Кордоба Чамберс. 

Първоначално играе за панамския Индепендиенте, а през месец януари 2020 г. преминава под наем във втория отбор на испанския Селта и играе в Сегунда дивисион. Кордоба е и младежки национал на Панама!

Александър Томаш бе треньорът, който го привлече в Етър, тъй като бе забелязал потенциал в него, но още тогава той бе заявил, че пред младока има доста работа за вършене...

От началото на сезон 2021/22 Етър е изиграл общо 8 мача във Втора лига, като Хосе Кордоба е изкарал по 90 минути на терена в 5 от тези срещи. Откакто е в България защитникът е получил 6 жълти и 1 червен картон в общо 20 мача с екипа на "виолетовите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички