Легенда на Левски иронизира "сините" и трансферите в клуба


Легенда на Левски иронизира "сините" и трансферите в клуба
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

4797 0

Бившият играч на Левски Петър Курдов даде любопитно интервю, в което не изневери на стила си да дава "по-пиперливи" коментари. В този случай той засегна трансферната политика в клуба, като направи и иронично подмятане за спрягано ново попълнение.

Преди това коментира и раздялата с Уелтън: "Вече е свършен факт. Той си знае. Дано да успее момчето в новия си тим. Надявам се и сумите, които взимат на „Герена“ от този и предишните трансфери, да отиват за погасяването на дълговете. Многократно съм го заявявал, че във футбола може без всеки.

Друг е въпросът това, което остава в отбора, дали ще си свърши работата по подобаващ начин. Преди да бъде продаден даден футболист, постоянно има брожения. Сега се освобождават места и тези, които са играли по-малко през есента, трябва да се възползват от шанса. Това е. Бяха привлечени и трима нови, които едва ли ще вдигнат нивото на Левски" - започна той пред "Тема спорт".

Още: Уелтън още не си е тръгнал, а вече мисли за завръщане в Левски

Петър Курдов иронизира Левски

Петър Курдов с нова атака по Левски

Впоследствие бе запитан за потенциалния трансфер на Алекс Колев, с когото са спрягани "сините". "Къде играе сега?" - отговори иронично Курдов. Все пак след това се изказа позитивно за нападателя на Крумовград:

"Като изключим голямата доза сарказъм, която употребих преди малко, надявам се с Алекс Колев Левски да влезе в Шампионската лига, но не ми се вярва. Дай Боже футболисти като него да показват добри игри в провинциалните отбори и големите клубове да ги взимат. По-добре български играчи да се привличат, отколкото чужденци, защото знаете какво е нивото на последните. Виждате какво е и във вечния противник ЦСКА. Почти няма роден футболист. Взеха Стойчев, но Турицов е пред трансфер. За Левски е по-добре Алекс Колев, отколкото поредния чужденец.

Нямам нищо против иностранците, но като идваш в българското първенство, трябва да си поне два пъти по-добър от нашите играчи, а това не го виждаме, с някои изключения. Затова нещо са си виновни и родните футболисти" - каза още той. Междувременно от Левски вече потвърдиха кое ще е 4-тото ново попълнение.

Дни преди мача с Пирин: Само една въпросителна мъчи Левски и Николай Костов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички