Лафчис: Левски показа какво значи силата и любовта на привържениците им


Лафчис: Левски показа какво значи силата и любовта на привържениците им

1589 0

Бившият президент на Левски Томас Лафчис даде интервю за предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Лафчис коментира ситуацията в „синия“ клуб и периода на управление от Наско Сираков, като направи паралел и със ситуацията в отбора при неговото управление.

„Общото е, че трябва да се спасява Левски. Разбира се, не трябва да се изненадва от реакцията на публиката, защото по мое време също имаше надписи на стените: „Византиец, грък, махай се!“ Това беше до втората година, когато вече отборът стана пълен хегемон в българския футбол години наред. Въпреки че последните години ставахме втори, всички знаеха, че сме най-добрият отбор. Като се махнах, след години казаха, че само Томето знае да прави тези големи неща без пари, защото реално бюджетите на другите софийски отбори – ЦСКА и Локомотив надхвърляха 4-5 пъти нашия. Но ние бяхме отборът, който имаше успехите, който привържениците поддържаха. Това се налага и сега. И сега Левски е в изключително тежко положение и трябва да бъде спасяван“, заяви бившият президент на Левски.

Лафчис сподели и причината за огромните задължения на „сините“. „За мен отговорът е управлението. След като имаха възможността да харчат огромни суми преди това без да се замислят, когато спряха тези пари, започнаха да трупат дългове, защото продължиха да живеят по същия начин. Това е огромната грешка, защото трябва да се простираш според чергата ти“, каза Лафчис.

Бившият президент сподели и вижданията си за бъдещето на Левски. „Много пъти съм казвал нещо, което тази седмица започна да действа. Запознат съм горе-долу в детайли. Не смятам, че е най-правилното, но един много положителен ефект ще даде в сплотяването на привържениците с тези членски карти. Първо да се преброим колко сме реално. И ние, и ЦСКА казваме, че имаме милиони привърженици, но когато се стигне до участие във финансиране или нещо друго, ги няма. Тази година Левски показа какво значи силата на привържениците и любовта им, което се отрази много положително на клуба в спасяването на първите няколко месеца“, добави Лафчис.

 A ето каква добра новина за "сините" фенове обяви вчера Тити Папазов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички