Левски и Ботев (Враца) не се победиха и останаха с равни точки, Валери Божинов пак дебютира за домакините


Левски и Ботев (Враца) не се победиха и останаха с равни точки, Валери Божинов пак дебютира за домакините
Снимка: Официален сайт на Левски

5327 0

Отборът на Левски разочарова своите фенове за пореден път през сезона, след като този път не успя да победи отбора на Ботев (Враца) като домакин. Двата тима завършиха при равен резултат 0:0 в мач от 8-ия кръг в Първа лига.

Футболистите на Георги Тодоров бяха по-добрите на терена, но въпреки това създадоха твърде малко чисти ситуации. В същото време гостите нацелиха греда чрез Валери Домовчийски. Нов дебют за Левски пък записа нападателят Валери Божинов, който се появи в последните минути от срещата.

Предстои прекъсване за изиграване на двубоите на националните отбори, след което "сините" ще гостуват на предпоследния във временното класиране Славия. Ботев (Враца) пък ще посрещне у дома новака ЦСКА 1948.

СЪСТАВИ

Левски: 13. Николай Михайлов (к), 2. Алекс Петков, 3. Живко Атанасов, 6. Ивайло Найденов, 7. Паулиньо, 9. Стивън Петков, 10. Борислав Цонев, 14. Матео Стаматов, 17. Найджъл Робърта, 28. Тома Даске, 89. Андриан Краев

Ботев (Враца): 33. Красимир Костов, 24. Алассане Н'Дайе, 81. Атанас Зехиров, 30. Валери Домовчийски (к), 37. Венцислав Керчев, 23. Владислав Узунов, 14. Димитър Буров, 19. Ивайло Михайлов, 18. Илия Миланов, 28. Христо Златински, 9. Даниел Генов

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в първите секунди Борислав Цонев направи груба грешка при разиграване, което позволи на гостите да атакуват опасно. В крайна сметка обаче Даниел Генов стреля неточно. Той имаше опция и да подава към Валери Домовчийски. След малко повече от 5 минути игра се стигна до много неприятна ситуация за "сините". Цонев получи травма, след като влезе в единоборство и бе фаулиран. Борислав бе принудително заменен от Симеон Славчев. Георги Тодоров ще се надява контузията му да не е сериозна, тъй като има достатъчно проблеми в тази зона.

В 16-ата минута Матео Стаматов проби добре отляво и намери Найджъл Робърта, който се обърна по добър начин, навлизайки в наказателното поле на Ботев. Нидерландският нападател тръгна да стреля, но защитник в зелено блокира, предотвратявайки главоболия за Красимир Костов.

Само 2 минути по-късно "сините" бяха буквално на милиметри от попадението. Стивън Петков се освободи от защитата на Ботев и получи добро центриране на втора греда от Найденов. Петков стреля с глава от малкото наказателно поле, но ударът му попадна в Костов, който се намеси перфектно с една ръка.

В 24-ата минута Стивън Петков прехвърли Костов и реализира, но бе отсъдена засада. Трябва да се отбележи, че ако нямаше съдийски сигнал, Н'Дайе можеше и да предотврати попадението. Само две минути по-късно Краев стреля с глава от пеналтерията, но отново стражът на гостите се отличи с добро спасяване.

В 28-ата минута Домовчийски задържа добре топката и подаде към Илия Миланов, който стреля отдалеч. Николай Михайлов не се справи по най-добрия начин, избивайки топката напред към футболистите. За негов късмет, тя не се озова в играч на Ботев.

Именно Домовчийски стреля от границата на наказателното поле в 35-ата минута и имаше малшансът да нацеля гредата. Николай Михайлов изгледа безпомощно топката, която се отби от мястото, в което страничния стълб и напречната греда се обединяват. Това бе и последното по-инретесно положение през частта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 10 минути от втората част си пролича, че столичният отбор ще е този, който ще търси победата в двубоя по-устремено. "Сините" наложиха натиск и опитваха да преодолеят добре организираните футболисти на Ботев, които използваха всеки удобен шанс за контраатака.

Футболистите на Георги Тодоров продължиха в същото темпо и в следващите 10 минути. Прави впечатление, че "сините" така и не можеха да се възползват от много ъглови удари, които изпълниха до този момент, като всеки път защитата на Ботев (Враца) се справяше.

В 73-ата минута се стигна и до най-опасното положение през втората част. То бе пред вратата на Костов. Найджъл Робърта стреля силно по земя от наказателното поле, след като избита топка попадна на пътя му. Ударът на нидерландеца обаче попадна право в ръцете на Костов.

Само минута по-късно Петър Атанасов се озова на върхата на опасна контраатака за Ботев (Враца). Той остана току пред Николай Михайлов, но стреля твърде слабо и неточно. Пропиляна възможност за гостите в един от малкото случаи, в които атаките им се получаваха през втората част.

В 79-ата минута отново Атанасов имаше възможност да атакува "синята" врата. Този път той се справи доста по-добре, проби до аутлинията и извади топката, но Михайлов изби. Намесата на стража отново не бе напълно убедителна, но той отново извади късмет, защото топката не попадна в противников играч.

В първата минута от добавеното време гостите имаха пореден добър шанс, но Атанасов се забави твърде много, вместо да стреля от малкото наказателно поле. Той бе бързо затворен от защитници на Левски. Секунди по-късно домакините имаха прекрасна възможност, получавайки правото да изпълнят пряк свободен удар точно на границата на наказателното поле. Робърта обаче разочарова с изстрел във вратаря.

ПРЕДИ МАЧА

В състава на домакините ще липсва трайно контузеният Радослав Цонев, както и Стайн Спиерингс, за когото бе съобщено, че е трансфериран в Тулуза. Очаква се стартовата единайсеторка да е съставена от Михайлов под рамката и пред него в отбрана Найденов, Петков, Атанасов и Стаматов. Даске ще бъде използван като дефанзивен халф, а Боби Цонев и Краев ще започнат в средата на терена. Иванов и Паулиньо ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Робърта.

Гостите нямат проблеми с окомплектоването на състава си. В момента  врачани са в подем, тъй като спечелиха последните си две срещи, едната от които бе в местното дерби с Монтана. Така че настроението в отбора е приповдигнато преди визитата на "Герена".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички