Край на сериите от победи! Левски бе смел с човек по-малко, но не спечели срещу Крумовград (ВИДЕО)


Край на сериите от победи! Левски бе смел с човек по-малко, но не спечели срещу Крумовград (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

3123 0

Левски и Крумовград не успя да се победят в мач от 24-тия кръг на Първа лига и завършиха без попадения при равен резултат 0:0. С това сериите и на двата отбора от победи бяха прекратени. Те, заедно с Лудогорец, бяха единствените с пет поредни успеха в шампионата.

Така "сините" събраха 45 точки - шест пасив зад третия ЦСКА, както и точка аванс пред петия Локомотив Пловдив. Крумовград пък заема 8-ата позиция с 34 пункта, като доближи топ 6 на само три.

Домакините на стадион "Георги Аспарухов" имаха огромна подкрепа от привържениците. Те преследваха победата и бяха по-близо до нея през целия мач, като през втората част и гредата спаси Крумовград след опит за центриране от Джавад Ел Джемили, превърнал се в коварен удар.

Доминацията за играчите на Николай Костов продължи дори и след като Патрик-Габриел Галчев бе изгонен с директен червен картон. Младият българин остави съотборниците си в намален състав в 40-ата минута, когато след своя грешка остави съперник да мине между него и топката и да потегли сам срещу Пламен Андреев. Последва нарушение и задължителен червен картон. Въпреки това гол така и не падна в някоя от двете врати. Официален дебют записа Евертон Бая, който остави добри впечатления.

Това бе втори дуел в историята между тези опоненти. И в първия те направиха оспорван и здрав двубой, който завърши без победител. Тогава обаче с доста повече попадения и краен резултат 2:2.

Следващият сблъсък за Левски е гостуване във Велико Търново на Етър (16 март). За Крумовград пък предстои мач като домакин срещу Питин Благоевград (17 март).

Солидна фенска подкрепа за Левски срещу Крумовград

Първо полувреме

Очаквано Левски започна по-активно - пресираше дълбоко и опита да натисне гостите в тяхната половина. Предимно с изритани напред топки обаче на няколко пъти Крумовград загатна, че ще атакува във всеки удобен момент, като осъществи няколко нападения в рамките на първите минути.

В 9-ата минута се стигна и до първия удар в мача. След заучено положение и късо подаване от фал Асен Митков стреля от далечна дистанция, но изстрелът му попадна право в ръцете на Георгиев.

В 16-ата минута се стигна до най-чистата ситуация за гол до момента. Галчев се отличи с чудесно центриране към Рикардиньо, но Янко Георгиев излезе и изби. Той остави топката в опасна зона и бе оголил вратата си, като моментално последва изстрел. Той обаче не бе точен, а и уцели останалия на земя Рикардиньо, който все още бе в засада.

В следващите минути имаше затишие. В 40-ата минута обаче Левски остана с човек по-малко. Патрик-Габриел Галчев подцени топка, остави я да тупне, след това овладя на гърди, но зад него Патрик Луан го изпревари, мина между него и топката и се откъсваше сам срещу Пламен Андреев. Галчев го събори и нямаше как да не получи червен картон.

В следващите минути срещата се изнерви още повече. Така с жълти картони след първото полувреме бяха Асен Митков и Карлос Охене от домакините и Вячеслав Велев Октай Юсеин от гостите.

На почивката Левски имаше два пъти повече удари, а Крумовград нямаше нито един точен изстрел.

Второ полувреме

Диего Рапосо и Момчил Цветанов се появиха вместо Вячеслав Велев и Октай Юсеин на почивката, а Евертон записа дебют за "сините", след като влезе вместо Фабио Лима, който е имал леки кондиционни проблеми.

Първото впечатление от Евертон бе добро, като изостри атака на Левски, завършила с изстрел покрай вратата. Крумовград пък отговори с два поредни корнера в рамките на секунди, но така и не затрудни "сините".

В 55-ата минута Али размени двойно подаване отдясно по фланга и получи технично в наказателното поле след пас с пета. Последва силен удар, който обаче бе блокиран.

Левски отговори минута по-късно с изстрел извън наказателното поле от Цунами. Янко Георгиев обаче се намеси и изби в ъглов удар.

След близо час игра Асен Митков остана на терена без съприкосновение с противников играч. Той трябваше да бъде принудително заменен от Патрик Мислович.

Въпреки че бе с човек по-малко, Левски играеше по-добре от опонента си и бе по-близо до гола. В 67-ата минута той опита центриране отдясно, но топката доби коварна траектория и за малко да влезе във вратата на Крумовград, като гостите извадиха късмет и тя се спря в страничния стълб.

В 70-ата минута Фадига опита изстрел от границата на наказателното поле, а топката се отклони в ръката на Кацаров. Фенове и играчи на "сините" имаха бурни претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена, след като капитанът на готите бе долепил ръката до тялото си.

В 86-ата минута Янко Георгиев излезе неразчетено да боксира след центриране от фал. Ван дер Каап игра с топката, а Георгиев пострада. Охене можеше да се възползва, ако беше преодолял купа от играчи и бе успял да намери опразнената врата, но изпълнението му бе много неточно.

СЪСТАВИ

Левски: Андреев, Ван дер Каап, Цунами, Кордоба, Галчев, Охене, Митков, Петков Ел Джемили, Лима, Рикардиньо

Крумовград: Георгиев, Кацаров, Шимич, Машедо, Али, Велев, Арияш, О. Юсеин, Тонев, С. Юсеин, Дос Сантош

Преди Левски - Крумовград

Футболистите на Николай Костов влязоха в най-силната си серия през сезона. Любопитното е, че в момента има само три отбора в Първа лига, които са в серия от 5 или повече поредни победи. Това са Лудогорец и днешните опоненти Левски и Крумовград.

Остава въпросът чия серия ще продължи, ако не се стигне до равенство, което да унищожи и двете. "Сините" са четвърти с 44 пункта и могат да доближат третия ЦСКА на само четири точки. Крумовград пък е седми с 33 пункта.

Двата отбора са се срещали само веднъж до този момент - като в първия мач от сезона не се победиха и приключиха при равен резултат 2:2. Тогава последният гол в мача, възстановил паритета, бе дело на Алекс Колев. Нападателят, който бе силно желан от Левски през зимата, няма да играе срещу "сините", тъй като си изкара глупав жълт картон в последните миннути от мача срещу Локомотив Пловдив, когато резултатът още бе 3:0 за Крумовград.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички