Краев се завърна и нанесе първа загуба на Лудогорец през сезона


Краев се завърна и нанесе първа загуба на Лудогорец през сезона

4892 0

Левски записа първата си победа през новата кампания, и то срещу шампиона Лудогорец. "Сините" стигнаха до драматичен успех с 1:0, след като Божидар Краев в първата минута на продълженията успя да се разпише и да зарадва цяла "синя" България.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят почна много накъсано, а нервите на терена избухнаха още в 12'. Тогава в центъра на терена след груб фаул на Сисиньо Дяков и Минев едва не се сбиха на терена. Все пак с картони се разминаха само Сисиньо и, незнайно защо, Антонио Аниете.

Само 2 минути по-късно Божидар Краев можеше да открие резултата. Той овладя добре пред пеналта и с мощен удар едва не се разписа, но Влади Стоянов с блестящ рефлекс изби в корнер.

Последва обаче контраатака на "орлите", а Вандерсон беше изведен сам срещу вратаря. Йоргачевич показа нерви и успя да спаси удара на бразилеца - страхотни две положения в рамките на 1 минута.

Точно 9 минути по-късно Лудогорец организира страхотна контраатака, при която Сисиньо се озова сам срещу Йоргачевич. Боян спаси, а това доведе до бърза атака за "сините". От 23 метра Прохазка прати истински снаряд и преодоля Стоянов, но топката разтресе гредата - все още 0:0. В 25' отново той стреля от добра позиция, но коженото кълбо излезе в аут.

Последваха скучни 20 минути на "Герена", като скоростта в действията на двата тима продължи да е висока, но в заключителната фаза и двата тима действаха изключително неточно. Адениджи получи на няколко пъти топката в пеналта на "орлите", но в крайна сметка нападателят беше неутрализиран от Паломино - 0:0 до почвивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част не се доближи до качеството на първите 45 минути. "Сините" имаха териториален превес, след като Лудогорец се затвори, пазейки физическите си сили. Домакините обаче не се възползваха от това и действаха внимателно в атака, за да не позволяват контраатаки на съперника.

В 67' се откри отлично положение пред Аниете, който получи топка в пеналтерията от Краев. Ударът на испанеца обаче беше вещо отразен от Владислав Стоянов.

От нищото в първата минута на продълженията падна гол за "Левски". Лудогорец не успя да да изнесе топката и "сините" успяха да организират контраатака. Това доведе до подаване за Прохазка в пеналтерията, който веднага насочи кълбото към Краев - лек удар и 1:0 за 26-кратните шампиони.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Люпко Петрович е променил състава си и оставя на пейката Венци Христов, а единственият нападател на "сините" е Бабатунде Адениджи. Той ще бъде подпомаган от Аниете, Краев и Нар в предни позиции.

Георги Дерменджиев залага на няколко промени в състава си с оглед двубоя срещу Виктория Пилзен през следващата седмица. Анисе, доскоро контузеният Сисиньо и Кешеру са на терена.

Левски: Йоргачевич, Пиргов, Александров, А. Александров, Минев, Аниете, Прохазка, Костадинов, Краев, Нар, Адениджи

Лудогорец: Владислав Стоянов, Сисиньо, Паломино, Козмин Моци, Натанаел, Светослав Дяков, Абел Анисе, Марселиньо, Джонатан Кафу, Вандерсон, Калудио Кешеру


"Сините" излизат с единствената мисъл за победа, тъй като евентуална загуба може да коства главата на старши-треньора Люпко Петрович. Сърбинът пое отбора в края на миналия сезон, но 26-кратните шампиони все още нямат победа през новата кампания.

"Орлите" започнаха очаквано първенството и, въпреки че повечето им усилия са насочени към Шампионска лига, те смачкаха с 4:1 Ботев Пловдив, а в Европа тимът няма загуба.

В същото време през седмицата Лудогорец играе срещу Виктория Пилзен и със сигурност момчетата на Георги Дерменджиев ще имат едно на ум за тази среща.

Очаквайте скоро съставите на двата отбора!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички