Георги Дерменджиев преследва първа победа на "Герена"


Георги Дерменджиев преследва първа победа на "Герена"
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1443 0

Днес Георги Дерменджиев ще има нова възможност да сложи край на серията си без успех начело на Лудогорец срещу Левски на "Герена".

Досега специалистът три пъти е извеждал Лудогорец на стадиона в "Подуяне", но нито веднъж не си е тръгвал като победител, а освен това неговият тим никога не е водил. Той е записал равенство и две поражения. В общия му баланс заедно със срещите в Разград има паритет - 2 победи, 2 равенства и 2 загуби, пише вестник "Тема спорт".

За първи път пловдивчанинът се изправи срещу сините на "Георги Аспарухов" на 27 септември 2014 година. По това време начело на 26-кратните шампиони бе Георги Иванов-Гонзо. Дерменджиев заложи на състав, изграден от 85 процента титуляри, макар че се очакваше да съхрани някои футболисти за двубоя с Реал Мадрид от групите на ШЛ, който бе четири дни по-късно. Домакините поведоха с гол на Бедоя, а след това Моци изравни от дузпа. До почивката обаче Левски тотално надигра зелените и взе аванс от две попадения, след като Сърмов и пак Бедоя се разписаха. В края Вандерсон оформи крайното 2:3 и фиксира първата загуба за Дерменджиев.

Според съда в Разград поливането с вода не е хулиганство

Няколко месеца по-късно специалистът отново си тръгна огорчен от "Герена". Този път двубоят бе с далеч по-голям залог - класиране на финал за Купата на България. След равен в Разград предстоеше развръзката в столицата. Случайно или не, точно преди срещата от НКП написаха декларация под мотото "Нека припомним на Лудогорец за Долината на глинените гърнета". И това се случи. С късен гол на Антонио Аниете Левски изхвърли Лудогорец от турнира.

По-късно тази загуба оказа влияние и върху решението на ръководството дали Георги Дерменджиев да остане треньор. За специалиста "Герена" се превърна точно в "Долината на глинените гърнета , защото досега така и не победи. В последната си среща там той пак не взе успех, но поне стигна до положителен резултат -0:0. Така сега пред него се открива четвърти шанс да счупи каръка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички