Костов: Постигнахме добър турнирен резултат, шансовете сега са в наша полза


Костов: Постигнахме добър турнирен резултат, шансовете сега са в наша полза
Снимка: Levski.bg

2626 0

Треньорът на Левски Николай Костов разкри, че е доволен от представянето на своя тим в първия мач срещу Апоел Беер Шева. Гостуването на израелците в Лига на конференциите завърши с нулево равенство, като "сините" трябва да съжаляват повече за изпуснатата победа.

"Анализът е, че по нищо не отстъпвахме, очаквах равностоен мач, така и стана. Имахме добри възможности, играхме много добре, контролирахме играта и топката. Получи се много силен мач, поздравявам и двата отбора, поздравявам и своите играчи за това, че играха умно днес", започна Костов пред "Диема спорт".

"Да, пропуските... Беше важно за нас да отбележим гол, не успяхме, това е футболът. Не знам да е липсвало нещо, достатъчно добре анализирах мача, липсваха завършващите ситуации. Трябваше да отбележим гол, защото имахме по-чистите ситуации", продължи той.

Запитан как ще реши проблема, той заяви: "Въпрос е на момента, футболът е въпрос на моменти така са се получили ситуациите, такива са били решенията на нашите играчи в атака. Не отбелязахме, за което съжаляваме, но взехме добър турнирен резултат и се надявам пред нашата родна публика, която да напълни стадиона, да спечелим и да победим".

"Бяхме подготвени, знаехме как да парираме атаките им, бяхме добре концентрирани върху играта в защита, разигравахме умно, отваряхме пространства за нашите атакуващи играчи. Всичко беше по план".

По темата със залагането на Андриан Краев, Дарлан и Асен Митков в халфовата линия за първи път от първата минута в Левски, треньорът каза: "Разбира се, че очаквах да се получи добре, щом като съм им гласувал доверие на тези трима играчи, такъв беше мачът, такава беше стратегията ни за мача. Справиха се много добре, за което ги поздравявам".

"Патрик (Галчев, б.а.) се включи много добре и съм доволен, че не ни създаваха неприятности по десния фланг. Шансовете мисля, че сега са повече за нас, тъй като играем пред наша публика и очаквам това да натежи. Ще се подготвим много добре, надявам се. Рано е да говоря за очаквания, очаквам да изиграем и този мач, за да вдигнем класата си още и да можем да гледаме по-смело на противниците", завърши Костов. А ето кой бе най-неприятният за Левски момент в мача. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички