Костов: Няма все да вкарваме в последните минути, но тези минути могат да са златни


Костов: Няма все да вкарваме в последните минути, но тези минути могат да са златни
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2943 0

Треньорът на Левски Николай Костов похвали и своите играчи за успеха над Хебър тази вечер, и съперника за играта, която е показал. "Сините" надвиха тима на Любослав Пенев с гол в 90+5', което се случва за пореден път през този сезон.

"Няма да е всеки път така драматично, естествено. На първо място искам да поздравя Хебър, много добре се представиха, играха организирано, не ритаха топката, а си я подаваха. Всичко, което правеха, беше смислено.

Що се касае до нашия отбор, ние също си имахме стратегия, тия подавания, които правим и все още не можем да привикнем с тях, а и публиката се изнервя, когато изпитваме затруднения, но това е нашият футбол. Ако можем да увеличим скоростта и качеството на подаванията си, и скоростта на мислене, и взаимодействията ни ще бъдат по-добри.

Сега е моментът да поздравя нашите футболисти, тъй като те се бориха докрая, играха много добре, между другото. Футболът е такъв вид спорт, че не знаеш кога ще вкараш гол, ако вкараме в началото, ще се успокоят, така се случи, че победихме още веднъж в последните минути", коментира треньорът.

Запитан дали отборът му е изпитвал умора - психическа и физическа, след тежките два европейски мача с Айнтрахт, Костов заяви:

"Ами нямахме тези емоции, които трябваше да ги имаме в този мач, и публиката не беше толкова многобройна. Съвсем друга е мотивацията, когато играеш европейски мачове, разбирам напълно играчите. Затова мисля, че подходихме нормално, въпреки че изпитвахме затруднения в някои моменти, когато взаимодействахме, по-слаба ни беше пресата в полето на противника в сравнение с друг път и има причина за това. Имахме ситуации за гол, не бяха фатални пропуски, но, както казах, във футбола не знаеш кога ще вкараш гол.

"Паузата е една седмица за нас без тренировки, имат индивидуални занимания играчите. Те имат нужда от такава пауза. Мачовете за шампионата са много важни за нас и тези последни минути, в които вкарахме днешния гол, може да се окажат и златни. Никой не знае...", завърши той. А ето какво сподели колегата му от Хебър - Любо Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички