Костадинов за тв правата: Клубовете просто трябва да се съобразят с договора


Костадинов за тв правата: Клубовете просто трябва да се съобразят с договора
Снимка: БГНЕС

1600 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов заяви, че е взето решение договорът с телевизията, излъчваща мачовете от родното първенство да бъде продължен. Припомняме, че и Левски, и ЦСКА обявиха, че нямат никакво намерение да подписват новия договор и са готови на крайни мерки.

"Много пъти е обяснявано, че Футболният съюз има правото да сключва договори с телевизиите, а Професионалната лига трябва да разпредели средствата. Клубовете просто трябва да се съобразят с договора, който им предложихме. 28 клуба гласуваха "за" и само два "против. Има разговори между тях и телевизията. Скоро време всичко ще бъде ясно. Санкциите са строго описани в нашия правилник. Можете да влезете и да се запознаете с тях", заяви Костадинов след днешния Изпълком на БФС.

Той уточни, че преговорите с Левски и ЦСКА продължават и се надява на успешна развръзка.  Както е известно, БФС прие да продължи договора на "Нова броудкастинг груп" до 2026 година, като идният сезон в Първа лига все още е част от стария договор за тв правата. Именно за това и "сини", и "червени" обявиха, че не виждат за какво трябва да се бърза с нов договор, при положение, че остава още един сезон от старото споразумение.

Телевизията, която и в момента излъчва първенството ни и турнира за Купата на България, предложи 6,5 млн. лева на сезон без ДДС или общо 32,5 млн. Фактът, че договорът с "Нова" е продължен съобщи вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев след заседание на изпълкома в края на юни. Ето каква е последната идея от Левски, която може да помогне, за да се реши проблемът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички