Колко пари събраха феновете на Левски за събратята си и ще пуснат ли всички днес?


Колко пари събраха феновете на Левски за събратята си и ще пуснат ли всички днес?
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

1955 0

3000 евро са събрали помежду си феновете на Левски, пътували до Скопие, за да подкрепят тима в мача срещу местния Шкупи. Тези пари бяха предназначени да се платят глобите на задържаните техни събратя от полицията, отговаряща за реда на стадион "Тоше Проески".

"Събрахме над 3000 евро и тази сутрин в 8.00 часа би трябвало 17 от българите да са пуснати на свобода срещу заплащането на парична глоба. Всеки отдели каквото можа. Двама ще бъдат съдени днес, не знаем какво обвинение ще им бъде повдигнато", разясни членът на "Левски на левскарите" Никола Бушняков пред bTV.

"При влизането на трибуните ни провериха още 4-5 пъти. Бяхме изнервени. Задържаха един от нас заради пререкания и вербална атака към полицаите, последва доста сериозно сбиване и се стигна до задържането на общо 19 човека. Не напуснахме стадиона, докато не се разбра какво ще стане с тях", продължи запалянкото.

Той смята, че двете коли, озовали се в негостоприемния скопски квартал Чаир, пътник в които бе наръган с нож, са попаднали там погрешка.

Според Бушняков фенове на Шкупи няма да пътуват до София за реванша в Лига на конференциите, но ако има такива на "Герена", той вярва, че полицията ще обезпечи безпроблемното провеждане на мача. Задържаните родни фенове пък вероятно ще получат забрана за влизане в РСМ. А според македонски медии пострадалите фенове отишли в Чаир с цел провокация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички