Станимир Стоилов взе отношение по една от най-болезнените теми за всички фенове на Левски


Станимир Стоилов взе отношение по една от най-болезнените теми за всички фенове на Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

2298 0

На днешната си пресконференция на стадион "Георги Аспарухов" новият треньор на Левски Станимир Стоилов стана първият наставник на отбора от доста време насам, който си позволи да говори за един от най-големите проблеми сред "сините" редици - враждата между феновете, която разцепи Сектор Б!

Малко предистория - проблеми в агитката на Левски е имало и преди 2014-та година, но именно след 100-годишния юбилей на клуба ситуацията се влоши да такава степен, че постепенно някои от големите фракции напуснаха традиционния Сектор Б и се преместиха в Сектор А. 

През годините бяха правени някакви опити "на хартия" да се постигне обединение и южната трибуна отново да придобие познатия си облик, но това така и не се случи!

Ето какво каза Мъри Стоилов по темата:

"Левски има три големи проблема. Първият спонсорът даде гаранциите си, вторият – аз и треньорите трябва да го изчистим, а третият проблем с феновете трябва да се обединим и да гледаме напред. Призовавам ги всички да седнат в Сектор Б и да намерят решение. Не мога да взема аз страна. Така беше и по едно време, но винаги се взимаше решение, така трябва и сега", заяви първоначално Стоилов.

В дните преди обявяването му за наставник на Левски, в българските медии се появиха информации, че той се е срещал с представители на "Ултрас Левски" (Сектор А), а думите му "не мога да взема аз страна" очевидно издават, че дългогодишната вражда е била една от основните теми на разговор!

"Първо, казах, че мога да изявявам желание към феновете, но не мога да взимам страна в отношенията им. Искам да се съберат просто. Ако има сдружение на феновете, да влязат в него всички и да спрат със север, запад, изток, за да няма различни организации и всички да вървим напред. Мога да бъда гарант, че от страна на отбора и футболът ще се стараем да работим и изграждаме състав. Не мога да взимам страна. Преди винаги намираха общи решения и пътуваха в едни и същи автобуси за Европа", допълни Станимир Стоилов малко след това.

Тук можете да прочетете всяка една дума на новия треньор на Левски от днешната му изява!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички