Кои са нещата, които трябва да се променят в Левски според треньора?


Кои са нещата, които трябва да се променят в Левски според треньора?
Снимка: Официален сайт на Левски

1458 0

Наставникът на Левски Георги Тодоров смята, че въпреки тежката ситуация в клуба може да се стигне и до нещо положително от нея. А именно да се прекратят лошите практики от последните 10 години, както и да се започне да се залага на повече юноши.

"Крайно време е клубът да има политика, да се направи стабилна селекция, а не всяка година да идва треньор да води 10-11 човека или повече, и накрая да си ходи. Доста други неща трябва да се променят, и по отношение на договорите - не е нормално само треньорът да отговаря за резултатите, трябва те да са обвързани с представянето на терена. Не са готови младите за първия отбор, покрай опитни хора може да се вкарат по 2-3 млади футболисти, но само с млади футболисти, това е невъзможно. Пропуснахме 10 години - да налагаме по 1 юноша, а имаше много талантливи от тях, някои играят по чужбина, ние не използвахме това време.

Сега щяхме да имаме гръбнак от тези хора, наистина съжалявам, защото минаха добри момчета и можеше да се използват, за да има Левски облик. Нашата публика много бързо почва да недоволства от резултатите, но трябва търпение, защото ние сме пред ситуация да излезем в първия мач само с юноши, или с повече юноши. Дано нещата се променят, има разговори с футболисти, ако успеем да ги привлечем, може да направим нещо по-добро“, продължи старши треньорът на „сините“, изразявайки съжалението си, че Левски не е налагал собствени кадри през годините, за да има гръбнак в момента.

Тодоров е на мнение, че с изключение на откриващия мач от новия сезон с Берое, Левски може да извлече добри резултати от следващите си срещи и призна, че има играчи, които искат да останат в клуба независимо от ситуацията. „Като изключим първия мач с Берое, ние имаме нелоша програма до края на полусезона, но трябва да почнем да градим. Изключително важно е да вземем двама централни защитници и ще съжалявам, ако пропуснем този шанс. Берое е добър отбор, но не е невъзможен. След това програмата, ако имаме отбор, е сравнително по-лека – чак последните кръгове са с по-организираните отбори. Виждате ЦСКА каква селекция правят, Лудогорец да не говорим. Ние трябва първо да оцелеем, за това и трябва търпение от феновете към момчетата, защото са млади. Мен да ме обвиняват колкото искат, но да не закачат децата, в момента те помагат. Излезе информация, че Тити им е казал, че всеки един от тях ще е легенда, но не е хубаво да излиза информация от клуба. Мисля, че това трябва да се прекрати. Има хора, които искат да останат в Левски независимо от положението“.

А до кога играчите на Левски трябва да кажат дали остават, или си тръгват от клуба - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички