Кои са Хамрун Спартанс - следващото препятствие пред Левски в турнира Лига на конференциите?


Кои са Хамрун Спартанс - следващото препятствие пред Левски в турнира Лига на конференциите?
Снимка: instagram.com/hamrunspartansfc

15876 0

Малтийският Хамрун Спартанс е следващото "стъпало", през което Станимир Стоилов и Левски ще трябва да преминат, за да стигнат до плейофите за влизане в групите на Лига на конференциите. Първата среща между отборите е насрочена за 4 август в София, а седмица по-късно ще се изиграе и реваншът.

 

Екипът на SportLive.bg проучи "спартанците" и ще ви запознае с тяхната история:

Отборът е създаден през 1907 година и играе домакинските си срещи в град Хамрун, Малта на стадион "Виктор Тедеско", който е с капацитет 6000 зрители. 8-кратен малтийски шампион, 6-кратен носител на Купата на страната и 5-кратен носител на Суперкупата са най-значимите постижения на "спартанците" от самото им създаване. Последният шампионски трофей на отбора датира от сезон 2020/2021 година. 

Най-доброто класиране в Европейските клубни турнири на Хамрун е достигането до трети квалификационен кръг, с което се превръщат в първия малтийски тим играл толкова напред в състезание под егидата на УЕФА. "Спартанците" стартираха участието си в тазгодишното издание на ЛнК от първия кръг, като успяха да елиминират арменския Алашкерт с общ резултат 4:2. След това се изправиха срещу босненския Велес Мостар и с минимални победи и в двата мача изравниха най-доброто си постижение в Европа. 

Според "Transfermark" отборът се оценява на 3.37 милиона евро, като това е около три пъти по-малко от състава на Левски, който е оценяван на 10.80 милиона. Най-скъпо струващият футболист на Хамрун е бразилецът Винисиус (325 хиляди евро), който пристига наскоро в отбора от Джойнвил и все още няма официални игрови минути. След него се нареждат централният защитник и капитан Карл Микалеф (300 хиляди евро), както и конгоанският нападател Елвис Машике, чиито качества са оценени на същата стойност.

Старши-треньор на "спартанците" е сърбинът Бранко Нисевич, който е бивш централен защитник, играл в малтийската Висша лига. Именно той е извел "спартанците" до шампионската им титла през сезон 2020/2021 година, докато през 2021/2022 отбора завърши на 3-ата позиция. 

Освен четирите си мача в Лига на конференциите, малтийците, също както беше и при ПАОК, нямат други официални мачове, тъй като Висшата лига на страната все още не е стартирала. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички