Какво се случва с акциите на Левски, след като Бойко Борисов не ги взе?


Какво се случва с акциите на Левски, след като Бойко Борисов не ги взе?
Снимка: БГНЕС

1964 0

Акциите на Левски остават физически в притежание на Сашо Диков, след като премиерът Бойко Борисов отказа да ги вземе. По-рано днес Васил Божков "джироса" акциите на Борисов, определяйки го за "отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му". Според "Евроком" Диков ще предаде на Павел Колев акциите, като ще ги занесе до офиса на "сините" в 12 часа.

"Няма как да занеса акциите на феновете, защото не е това волята на Божков. Ако след този развой на събитията, Божков каже да ги дам на феновете, тогава ще ги дам. Не му адвокатствам, а само изпълнявам едно добро дело. Ще ги върна в "Нове холдинг" и след това Васил Божков трябва да реши каква да е съдбата на тези акции", разкри Сашо Диков.

Той призна, че не е запознат юридически дали премиерът Борисов има право да приеме акции. "Сега ще очаквам да се обади г-н Божков и да каже какво е решението му за акциите. Не знам защо е избрал мен. Не съм говорил от години с него, преди да ми се обади вчера. Правил съм опити да се свържа с него, но не ми е отговарял досега", повтори отново Диков и не можа да отговори на въпроса защо именно той е избран за куриер на обвиняемия хазартен бос. Междувременно документите показаха, че през 2019 година Христо Йовов е бил собственик на Левски в продължение на месец - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички