Как се справи Топузаков в 17-те си мача начело на Левски и конкретно срещу ЦСКА?


Как се справи Топузаков в 17-те си мача начело на Левски и конкретно срещу ЦСКА?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

13808 0

Елин Топузаков е вероятният треньор, който ще води Левски в предстоящия мач с ЦСКА. Софийското дерби е предвидено за 17 април от 17:30 часа.

Sportlive.bg разгледа как са минали периодите на бившия футболист на "сините" като техен треньор. Общата статистика на Топчо е 17 мача, 9 победи, 3 равенства и 5 загуби. Той е имал 3 треньорски периода в клуба - през сезон 13/14, 15/16 и 16/17.

С него начело Левски е победил Берое, Черно море 2 пъти, Монтана, Славия, Верея, Литекс, Локомотив (Пд) и Ботев (Пд). Ремитата са срещу Дунав (Русе), Локомотив (ГО) и Ботев (Пловдив).

Загубите на Топузаков като наставник на бившия си тим са допуснати в мачове срещу Славия, Локо (Пд), Черно море, Лудогорец. И тук идва най-важният момент - петата им загуба с него е срещу ЦСКА.

Това се случва във Вечното дерби на 21 април 2014 година или около 9 години преди важния мач, който предстои. "Сините" тогава отстъпват с 1:3 като домакини, а единствения гол за тях бележи Радослав Цонев. Точни за "червените" са Омар Косоко, Иван Стоянов и Иван Маркович.

9 години са много време, за което и 46-годишният сега треньор се е развил, и двата отбора са съвсем различни. Затова не може да се прогнозира какво да очакваме от сблъсъка, освен силни емоции.

Междувременно, друг бивш треньор на Левски се предложи да поеме тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички