Жужо: ЦСКА да ляга? Абсурд - нали искат титлата!


Жужо: ЦСКА да ляга? Абсурд - нали искат титлата!

1918 0

Бившият треньор на "Левски" Андрей Желязков коментира пред "Меридиан мач" най-актуалния въпрос в българския футбол през последните седмица-две - ребусът ЦСКА-Ботев-Левски.

Пагубно ли ще бъде за "Левски", ако не се класира в Топ 6?

- Не знам дали ще е пагубно, но ще бъде поучително със сигурност. За "Левски" ще бъде сериозен удар, ще бъде много болезнено и дори срамно, ако не е сред топ 6, но в крайна сметка навсякъде из света се случват такива кризи. Ето ви пример с Италия. Там няма долна и горна шестица, но Милан например си страда постоянно и често се озовава дори в долната част на класирането. Манчестър Юнайтед не се класира за Европа миналия сезон, но това не означава, че е станало кой знае какво. Иначе, че ще има загуби за "Левски", ще има. Те ще са както финансови, така и морални и емоционални.

Унизително ли е "Левски" да разчита на ЦСКА?

- Така се случи, че "Левски" трябва да разчита на ЦСКА. Но не мисля, че трябва по някаква причина да се чувстват унизени. Има такива мигове във футбола, а и не виждам нещо притеснително за "сините".

Има ли реална причина ЦСКА да "ляга" на "Ботев" и има ли основания Стойчо Стоев да се съмнява във феърплея?

- Няма нито една причина ЦСКА да не играе феърплей. В крайна сметка си говорим за "Левски", които са в криза, но нека не забравяме и нещо друго - ако "армейците" запишат трета поредна загуба, ще са в не много по-добро положение. За каква титла ще говорим, ако паднат от "Ботев" (Пд)? Прокрадват се някакви твърдения във футболните среди, само с недомлъвки, как ЦСКА щели да дадат на "канарчетата", а после в шестицата да си вземат две победи. Звучи ми много несериозно това.

Трябва ли да има революция на "Герена" при провал в битката за топ 6?

- Големи драми не трябва да има, а само поуки. Достатъчно трагедии има в живота, това, че си загубил един или два мача, не бива да преобръща всичко на "Герена". Просто да използват евентуален провал като отправна точка, да си помислят къде са бъркали до този момент и да се променят. Да видят защо не са залагали достатъчно на млади футболисти например. Иначе каква вина да се търси на Стойчо Стоев, след като той е дошъл едва сега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички