Баждеков: Феърплеят изискваше с ЦСКА да играем едновременно


Баждеков: Феърплеят изискваше с ЦСКА да играем едновременно
Снимка: Иван Йочев

1684 0

Заради опасенията от уговорка между ЦСКА и "Ботев", целяща да изхвърли "Левски" от Топ 6, редица специалисти призоваха "сини" и "червени" да играят мачовете си от последния кръг преди плейофите в един и същи ден, по едно и също време. БФС обаче дори не попитаха отборите за мнение и оставиха срещите в различни дни.

Както е известно, в момента "жълто-черните" имат две точки преднина пред "сините" в битката за заветната шеста позиция. В последния кръг от редовния сезон "Левски" посреща Марек в събота, а "Ботев" приема "червените" в неделя.

Въпреки че на "Герена" са видимо притеснени от това развитие на нещата, засега от клуба не обмислят вариант да реагират на бездействието от страна на хората на Борислав Михайлов.

"Ние като клуб не сме пускали официално искане срещите да са по едно и също време. Самият футболен съюз трябваше да приеме това решение. Не е нормално да коментирам спортно-технически неща, но като изпълнителен директор мога да кажа, че в името на феърплея трябваше да играем по едно и също време. Не мисля, че щеше да има проблем от страна на клубовете това да се случи. Можеше да преместят нашия мач на другия ден. Предполагам, че телевизията не се е съгласила, за да не се раздвои вниманието на хората. Но не всичко е пари", заяви изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков пред "България Днес".

Финансистът на "сините" отказа да коментира дали на "Герена" ще има сътресения, ако отборът не влезе в шестицата.

"Не е нормално да говорим за неща, които са в сферата на предположенията. Няма как да коментирам апокалиптични неща в клуба, при положение че още нищо не е ясно", отсече той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички