Изненада: Левски налага повече млади играчи от Славия


Изненада: Левски налага повече млади играчи от Славия
Снимка: Официален сайт на Левски

1535 0

Със свое изследване Швейцарската футболна обсерватория даде отговор на популярен въпрос в българското първенство. А именно дали Славия в Първа лига налага най-много млади играчи сред столичните клубове. Подобно твърдение многократно е правил президентът на "белите" Венцеслав Стефанов.

Изследването обаче, което засяга настоящия сезон, показва, че в столицата лидер по този показател е Левски, а не Славия. "Сините" са с показател 15,6% по отношение налагането на млади футболисти. Славия е след тях с процент 10,3. Разликата е доста сериозна в полза на клуба от "Герена".

От "Овча купел" за изтъквали, че превъзхождат и ЦСКА по този показател, като наистина са пред тях, но разликата не е никак голяма. Процентът на Славия е 10,3, а този на ЦСКА - 9,3.

Критично е положението в Лудогорец, българският хегемон от последните десет години. Техният процент на използвани млади играчи е 0,4. За да има изобщо някакъв показател клубът е спомогнал 19-годишният халф Иван Йорданов, който записа 18 игрови минути в мача срещу Царско село (2:0). А кой талант на Славия е набелязан от английския Лестър вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички