Иво Ивков разкри: Ще вземе ли Левски лиценз за сезон 2022/23 и каква е ситуацията с НАП?


Иво Ивков разкри: Ще вземе ли Левски лиценз за сезон 2022/23 и каква е ситуацията с НАП?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3285 0

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков бе гост в студио "Дерби" и говори по актуалните теми около "сините", разкривайки, че клубът няма да има никакъв проблем с лицензите за сезон 2022/23:

"Да се захвана с Левски не беше жертва, а мисия. Не съм се колебал, но имаше страх - дали аз няма да стана човекът, който ще подпише фалита на Левски. Положението наистина беше много тежко, но не бих казал отчайващо. Продължаваме да работим, за да допринесем за така исканата финансова стабилност", започна той.

"Считам, че в следващите дни Левски ще вземе лиценз. Документите сега се разглеждат и от УЕФА. Клубът ще има лиценз без никакво съмнение, справихме се, работата е свършена и нямам притеснения. Въпрос на дни е. Всички задължения са обслужени. Разбира се, има и плащания, които предстоят. Но картината е доста различна сега, защото работата ни даде резултат".

"Към НАП не се изплащат редовно вноските в момента. Имаме споразумение до декември и се водят правни разговори. Не ги обслужваме в последно време, но имаме документ, че няма изискуеми в момента задължения. В момента ние не сме изряден платец, но държавата е добър стопанин и дава толеранс, тъй като вижда, че се работи. Все по-засилен интерес има към Левски. Виждат се приходите и държавата би била много лош стопанин, ако ликвидира Левски на някакви такива основания. Въпросът е каква е перспективата и плановете. Виждате, че ситуацията в Левски значително се подобри", каза още Ивков.

*Още новини за Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички