Иво Ивков покани Наско Сираков на дебат: Левски е воден към командно дишане с подаване на малко кислород


Иво Ивков покани Наско Сираков на дебат: Левски е воден към командно дишане с подаване на малко кислород
Снимка: Levski.bg

1692 0

Бившият изпълнителен директор на Левски Ивайло Ивков категорично отхвърли твърденията, че има натрупани дългове към НАП по време на неговото ръководство. Това е пореден епизод от скандалите между него и Наско Сираков, който наскоро определи, че най-голямата му грешка е назначаването на Ивков. 

Цифрите от кого са верни?

"С тази сага не ги ли е срам. Как да се разбереш, когато те замерват с неверни цифри. От август месец 2022 се води ужасно мръсна кампания срещу изпълнителния директор на Левски. Не е вярна нито една цифра, но нека приемем за момент, че е вярна. Нека приемем това обвинение, че е вярно. Изпълнителният директор представяте ли си да излезе и да каже, че е натрупал еди какъв си дълг към НАП. Все едно гледам сюрреалистичен филм. Ще угасите моята светлина лесна, но внимавайте вие да не потънете. Левски натам се е запътил под ваше ръководство. Каня Наско Сираков с помощниците му на дебат, за да приключим, защото ставаме смешни", заяви Ивков пред БНТ. 

Той отново заяви, че финансовото състояние се е стабилизирало при него и под ръководството на Станимир Стоилов, като не е имало начин да продължи, тъй като е знаел, че "Левски се запътва към дъното".

"Аз съм най-голямата му грешка. Аз дойдох като уважаван адвокат с име. Дойдох да спася любимия си клуб заедно със Стоилов и със Сираков. Една грешка не ни е посочил. Сега след седем месеца отборът е тръгнал по пътя, по който трябва, както се очакваше. Станимир Стоилов е знамето и сърцето на Левски през XXI век. Няма незаменими хора, но има трудно заменими. Левски е воден към командно дишане с подаване на малко кислород", като допълни, че са оставили 18 милиона близо паричен поток".

Ивков няма намерение да се връща в Левски

"Ние оставихме отбор на стойност 25 милиона, а не този, който заварихме. И накрая стигаме до сделките за футболистите. Нали ви показах офертите. Аз казах на НАП, че Левски ще си изплати дълга до две години. Да, бавихме вноските, но създадохме футболния бизнес в клуба - конвертируем отбор, купа и невиждани потоци от приходи. На НАП обясних как в три стъпки бихме могли да си погасим дълга. Първо, ако влезем в групите на евротурнирите.

Второ, Левски да бъде взет от чуждестранен инвеститор... даже имахме среща с много голямо име. А в краен случай щяхме просто да разпродадем целия отбор и да го изградим наново. Направихме така, че с офертите за двама футболисти и с малко помощ от феновете щяхме да изчистим цялата главница към НАП, след като изчистихме над 5 милиона задължения към бивши играчи и треньори. Това са неопровержими факти", завърши Ивайло Ивков, който бе категоричен, че няма да се завърне в Левски. Той също така нареди Сираков редом до Борислав Михайлов и Йордан Лечков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички