Стефан Софиянски защити Андриан Краев и Жереми Петрис и коментира провалените преговори между Левски и "Юнайтед груп"


Стефан Софиянски защити Андриан Краев и Жереми Петрис и коментира провалените преговори между Левски и "Юнайтед груп"
Снимка: БГНЕС

6147 0

Бившият кмет на София и известен привърженик на Левски - Стефан Софиянски, даде интервю пред "Тема Спорт", в което изрази мнение, че е нормално Андриан Краев и Жереми Петрис да се дърпат за нови договори, тъй като виждат, че клубът изпитва финансови затруднения и искат гаранции:

"Как да ги коментирам? То е ясно, хората се притесняват, че в Левски няма финансиране. Това са професионалисти, които играят за пари. Какво да говорим повече! Виждат притесненията и какво е състоянието на клуба. Искат някакви гаранции. Съвсем нормално е", констатира той пред изданието и допълни:

"Имам притеснения, че ентусиазмът на публиката се изчерпва. Все пак голяма част от това да се поддържа Левски се дължи на феновете. Струва ми се, че при Иво Ивков и Мъри Стоилов имаше малко повече емоция и настроение, без да подценявам Наско Сираков и Даниел Боримиров. Може би, ако бяха останали всички в един екип, щеше да е по-добре".

Левски и "Юнайтед груп"

Софиянски бе попитан и дали според него има изгледи Наско Сираков да намери нов голям спонсор и да се стигне до смяна на собствеността след пропадането на сделката с "Юнайтед груп": "Не бях фен на "Юнайтед груп". За мен това беше малко мъглява кандидатура. По-скоро, което го знам, Левски изпусна преди много време интересите на "Газпром". Сега нещата са почти невъзможни. Но ако от "Герена" искат да направят нещо, им трябва именно такъв спонсор".

Бившият кмет на столицата влезе и в детайли за провала на преговорите с "Юнайтед груп": "Много добре знам какво се случи. Те поставиха неизпълними условия пред НАП и държавата да се ангажира с неща, които не е редно да стават. Не може да ангажираш държавата по този начин. Искаха НАП да разсрочи дълговете, да махне лихвите. Запознат съм с техните условия, които бяха неизпълними. Дали ги бяха поставили, за да не се осъществи сделката, не знам. Пожелаха 50-годишна концесия на стадион "Георги Аспарухов", което е невъзможно според българското законодателство. Тук не бих винил никой за пропадането на сделката. Не знам дали намеренията на "Юнайтед груп" бяха сериозни, или беше някакъв флирт по друг повод".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш футболист на ЦСКА и Левски напсува брутално Борислав Михайлов и заговори за политически "гръб"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички