Ивков не отрече, че Левски се обръща срещу Михайлов, сравни ДК със Северна Корея


Ивков не отрече, че Левски се обръща срещу Михайлов, сравни ДК със Северна Корея
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1699 0

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков разкритикува силно председателя на Дисциплинарната комисия към БФС Юрий Кучев заради коментара му по повод наказанието на "сините". Българският гранд е наказан с глоба и лишаване от публика заради ексцесиите по време на мача с ЦСКА в Първа лига.

"Проблемът е, че и до днес нямам информация по същество възоснова на кои факти са наложени наказанията ни. Успях да гледам интервюто на онзи човечец и то ме изпълни със съжаление за това какви хора работят в БФС. Той е там, откакто се помня, в Дисциплинарната комисия е над 15 г. Той обяви, че сме изпуснали срока за обжалване, който изтича идващия вторник", заяви Ивков пред БНТ и цитира членове и алинеи от правилника.

"Не е вярно, че Левски е бил призован на заседанието. По мое настояване се обади нашият администратор и помоли наш човек да бъде допуснат на заседанието. Секретарката върна обаждане и каза, че нямат такава практика. Казаха ми, че ако отида, биха ме изслушали преди заседанието. Нямам какво да говоря с тези хора, от различни светове сме с тях", допълни директорът.

Ивков каза още, че предстои обжалване и клубът ще изчака да види дали жалбата ще бъде допусната и разгледана.

 "Не разбрах защо декларацията ни е на ниско ниво, тя е одобрена от мен, Сираков и Стоилов. Това сме тримата, от които излиза истината за Левски и оперативната работа, не зная какво по-високо ниво има. В декларацията има въпроси, на които той не можа да отговори - за срока на обжалване и какво грози клуба. Жалкото е, че този човек преподава в едно от най-престижните висши учебни заведения у нас", продължи той.

"Не сме казали, че няма да спазваме наказанията. Поканихме феновете на следващата среща у дома. Предстои обжалване. Очаквам да ни се даде възможност да разберем защо сме наказани. В решението не е казано в кой мач трябва да се изтърпи наказанието", допълни Ивков. Запитан дали Левски се обръща срещу Борислав Михайлов, той заяви:

"Всеки да тълкува както си иска. Левски стои зад декларацията си с всеки пасаж. Г-н Кучев, никой не познава работата Ви, Вие работите на тъмно, а наказанията Ви са необжалваеми. Така е възможно да е само в Северна Корея. Левски търпи щети от над 200 н000, но не само парите са важни, а че всеки мач е празник. Да се играе пред публика - това е смисълът на футбола", заключи директорът. А ето как се твърди, че ще действат в мача с Ботев (Пд) феновете на Левски. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички