Ивелин Попов се просълзи и отсече: За Левски и Стоилов ще направя много повече... (ВИДЕО)


Ивелин Попов се просълзи и отсече: За Левски и Стоилов ще направя много повече... (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6253 0

В днешния 17 май българският гранд Левски представи официално Ивелин Попов като нов футболист! В залата за пресконференции на стадион "Георги Аспарухов" Попето разкри как се е стигнало до преминаването му в "синия" клуб:

"Първия контакт го осъществихме със Станимир Стоилов още през месец ноември. Не е имало колебания дали да приема предложението. Конкретният отговор го дадох в края на март - началото на април", започна бившият капитан на националния отбор на България и след това се върна към първия си престой на "Герена":

"Минаха около 17 години. Знаете, че на 17 години мислиш по различен начин. Тогава съм искал да ми се даде по-бързо шанс. Когато си млад бързаш и кръвта ти кипи. Така се е получило. Моят път съм го извървял удачно. Левски го имаше, когато ме нямаше и ще продължи вечно. Връщам се с амбиция и мотивация Левски да е силен отбор, да печели титли и купи. Искам да се докажа на ръководителите, защото когато бях дете им се възхищавах. Това е моята мотивация".

"Много неща ме накараха да се върна. Имам много приятели левскари. Искам и аз да дам нещо на Левски. Подредил съм си къщичката и нямам нужда от голяма заплата. Новият ми клуб е носител на Купата и това е много радостно за мен. Цялото ми семейство е щастливо. Не искам да плача, но когато говориш за Левски ти трепва под лъжичката. Много пъти съм казал, сменил съм много треньори - от Станимир Стоилов и Курбан Бердиев съм научил най-много. Казват ти неща, които ти помагат за цял живот. Съдбата си знае работата...", каза Ивелин Попов през сълзи.

"Потенциалът на Левски е такъв, че на нито един пост не отстъпваме на нито един друг отбор в България. Сигурен съм, че през следващия сезон ще изглеждаме по-солидни. Имах други оферти. Със сигурност финансовото състояние на Левски не е цветущо, но не съм ги разглеждал другите предложения. Когато Стоилов ти се обади е чест. Позицията ми на терена не сме я обсъждали. За Левски и Стоилов ще направя много повече от това, което правех навън", обеща новият футболист на "сините".

"Искам да сбъдна своята мечта и на семейството ми. Амбицията ми е голяма. Позитивната енергия и любовта значат повече от парите. Вчера се появих в съблекалнята и най-радващото е, че по-младите имат желание да прогресират. Винаги съм отворен да давам съвети. От по-опитните младите ще попиват".

Относно своята бъдеща позиция на терена, Попов каза: "Най-обичам да играя в средата на терена, но през годините съм бил полезен и на други позиции. Всеки треньор сам преценява. Искам да благодаря на Сочи, защото ме пуснаха да се лекувам в България. Признателен съм им".

В края на своята пресконференция, 34-годишният футболист разкри, че няма намерение да се връща към националния отбор и че през годините е получавал умопомрачителни оферти от Васил Божков и Лудогорец:

"Чувствам се зареден с много енергия. За националния отбор казах, че ще дам път на младите. Ясен Петров ми се обади и ми каза, че с каквото можем ще сме си полезни. Но след това не сме се чували. Преди години имах оферта от Лудогорец, както и от г-н Божков, когато беше на "Герена". Бяха умопомрачителни оферти...".

ВИДЕО:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички