Христо Йовов с предупреждение: Левски постигна доста, но...


Христо Йовов с предупреждение: Левски постигна доста, но...
Снимка: БГНЕС

6513 0

Един от знаковите футболисти на Левски от близкото минало - Христо Йовов, даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за спечелената Купа на България и участието на "сините" в европейските клубни турнири, предупреждавайки, че още е рано да се говори за нова "Синя приказка":

"Напълно тактически изпипан мач от Станимир Стоилов. Това по-скоро беше надиграване между треньорите, отколкото между двата отбора. Може би от това не бяха доволни феновете - слабата резултатност, но по-скоро беше тактическо надлъгване", започна той.

"С оглед на играта на Левски и схемата, на която бе заложил Станимир Стоилов, то предполагаше за по-малко положения за противниковото нападение. Левски действа с 3-5-2 и това е причината ЦСКА да не създаде опасности. Според мен и "червените" играха с много дефанзивна тактика. Така ги видях нещата".

На въпрос дали сега могат да се правят паралели с т.нар. "Синя приказка" от неговия най-успешен период на "Герена", 44-годишният Йовов каза следното:

"Разбира се, че е възможно, но според мен не бива още да не избързваме със случващото се в клуба. В Европа трябва да се поработи повече, не е необходимо да се очакват много големи неща и да се хранят нереални надежди. През тази година Левски постигна доста, но е рано да се дават оценки или сравнения. Дано се направи отбор, който да е достатъчно конкурентен за нещо по-голямо в евротурнирите".

"Абсолютно. Ако успеят да намерят и средства за по-класни футболисти, начело със Станимир Стоилов, това е възможно. Със сигурност смятам, че "сините" ще имат претенции за титлата", заяви Христо Йовов относно шансовете за титла от Първа лига през сезон 2022/23 и добави по отношение на Ивелин Попов:

"Доказан футболист. През последните години не влиза много в новините, но със сигурност ще е от полза за Левски. Показал и доказал е класата си. Оттук нататък трябва да се види в каква форма е и дано помогне, вярвам в това. Но е на такава възраст, с която трябва да се внимава".

*Още новини и коментари около Левски четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички