Иван Гешев за Васил Божков: Ако е фен на Левски, нямаше да се подиграе по този начин


Иван Гешев за Васил Божков: Ако е фен на Левски, нямаше да се подиграе по този начин
Снимка: БГНЕС

4019 0

Главният прокурор Иван Гешев стана поредният, който взе отношение по темата с Васил Божков и това, което той стори с акциите на Левски. Гешев смята, че никой фен или човек, който милее за този клуб, не би се подиграл така с него.

"Впечатлението ми е че това е поредна серия от един несвършващ и нямаш изгледи да свърши сериал, който почна с активните действия на прокуратурата по отношение на лица примерно Цветан Василев, които през годините на този криминален преход се чувстваха недосегаеми, нямаше проблем да източват стотици, милиони и милиарди и в крайна сметка благодарение на това българските граждани живеят бедно. Докато те го правеха никой не ги закачаха, тогава те живееха в една правова държава, когато Прокуратурата активно работи се оказва, че ЕС се състои от неправови държави, а правови държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток" - започна Гешев пред БНТ.

"Така че аз гледам повторение на неща, които са се случвали. Матрицата е една и съща. Почва се с едни епистоларни писма, писания във Фейсбук. Върнете се с момента със Цветан Василев – всичко е едно и също. Има някои специфики. После вървим към това, че поредния случай се използва в зависимост интересите на определени политически сили. Аз ги наричат част от тях нарколиберални кръгове. Не че са приятели, просто те се сдружават по интереси. Те не са приятели, но си пазят интересите. Интересите им са да защитят себе си и парите си и се обединяват срещу общия враг. Общият враг е Прокуратурата и в общия план държавата. Те се защитават по начина, по който преценят, че имат право да се защитават, защото за разлика от държавните структури, те не са длъжни да спазват правилата и законите.

За никой не е тайна, че тези хора разполагат с огромен финансов ресурс. Аз казах, че Прокуратурата е много наясно срещу кой се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя. Тези хора през годините са били недосегаеми. Които са правели каквото си искат. По една или по много причини по скоро държавата не е свършила своята работа. Знаем, че е трудно. Ние и специално аз докато съм главен прокурор искаме да дадем това, което очаква всеки обикновен български гражданин. А той очаква справедливост по отношение на всички , независимо дали си милионер или ром".

Гешев засегна и по-конкретно темата за Левски: "Никой, който е фен на този клуб и милее за този клуб няма да се подиграе по този начин. Защото по същество той постави заложник на собствената си защита и интереси. И го вкара в едни политически и адвокатски трикове, за да може да се защити като не го интересуват последиците за този клуб".

"Засега 11 са обвиненията срещу Божков. Аз не съм крил, че има две досъдебни производства към момента . Едното е това, което вие коментирате с тези 11 обвинения. А другото касае организирана престъпна група за насилствени действия. По второто дело няма повдигнати обвинения засега. Работи се активно и по двете досъдебни производства. Трябва да е ясно, че българският главен прокурор, каквото и да твърдят кръговете около подсъдимия Прокопиев и други такива хора, които развиват активна медийна кампания срещу Прокуратурата си чрез медиите си и НПО-тата си, той не гледа в реално време всяко досъдебно производство и не ръководи отделните досъдебни производства. Главният прокурор осъществява методическо ръководство върху цялата Прокуратура" - каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички