Италианци ще съдят Левски


Италианци ще съдят Левски
Снимка: Оф. сайт на Левски

1889 0

Италианската фирма "Макрон", която предоставя спортна екипировка, е завела съдебно дело срещу Левски. Искът е от 15 април 2021 г., като конкретна сума не се споменава, но се предполага, че тя е над 100 000 лв.

Причината е, че Левски прекрати едностранно договорът с италианците. Споразумението беше за 3 години и се подписа през декември 2019 г. и влезе в сила на 1 юни 2020 г. Впоследствие обаче Левски избра да подпише нов контракт с "Joma".

Още при разтрогването от "Макрон" заплашиха, че ще съдят клуба, ако не получат обезщетение. Членът на НС на Левски Константин Папазов отговори, че ако се наложи ще плати 50 000 евро за контриране на договора. Към онзи момент обаче "сините" е трябвало да платят 135 000 лева.

Не е тайна, че финансовото състояние на Левски е плачевно и дори се заговори, че ръководството обмисля отборът да играе в Трета лига, ако не успее да покрие своите задължения. Защитникът на "сините" Ребин Сулака пък разтрогна договора си с клуба, след като заплатите на играчите продължават да се бавят.

Междувременно Наско Сираков свика спешна среща с феновете на тима.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички