ЦСКА с историческа преднина в класирането преди дербито с Левски


ЦСКА с историческа преднина в класирането преди дербито с Левски
Снимка: Официален сайт на Левски

1381 0

ЦСКА ще влезе в дербито с Левски с рекорден аванс пред съперник - цели 19 точки, пише "Мач Телеграф". "Армейците" имат 47 точки, докато "сините" са само с 28. Освен това и двата тима се намират на необичайни позиции в класирането - нещо доста рядко виждано. При есенния мач между двата тима разликата в класирането също беше огромна - 15 точки в полза на ЦСКА.

Историята помни подобен случай от пролетта на 1995 г., когато Левски има аванс от 19 точки пред ЦСКА. Тогава "сините" печелят с 3:0 с голове на Георги Иванов-Геша и два на Даниел Боримиров от дузпи. Откакто в България се дават по 3 точки за победа, има общо 8 случая, в които единият съперник води с над 10 точки преди дербито. В тези случаи 4 пъти водачът печели, 3 пъти обаче изоставащият прави изненада и взима трите точки.

Два от случаите на изненада са били в полза на ЦСКА, като през 1996 г. "червените" печелят с 1:0 с гол на Петър Михтарски. През 2002 г. "армейците" печелят с 1:0 с гол на Владимир Манчев. Левски изненадва само един път, когато на 16 точки зад ЦСКА печели дербито с 1:0 на 29 април 2012 г. и така спомага за първата титла на Лудогорец.

Междувременно стана ясно ще играе ли Левски в Трета лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички