Исканият от Левски защитник има сериозни финансови изисквания


Исканият от Левски защитник има сериозни финансови изисквания
Снимка: Guliver/GettyImages

1946 0

Спряганият за нов в Левски Антон Тинерхолм има много сериозни финансови изисквания към "сините". В Швеция публикуваха материал, който гласи, че "сините" ще правят защитника милионер, а миналото му подсказва, че определено Спас Русев ще се бръкне дълбоко, за да осигури неговите услуги.

В родината му медиите пишат, че предложението на столичния клуб е за "многомилионен контракт", а основната причина той да преговаря със "сините" е фактът, че отборът почти със сигурност ще играе в Европа през следващия сезон. В Швеция визират, че той ще прибира милиони в "крони", като шведската валута се продава срещу 0.20 български лева.

През 2015 година Тинерхолм е №1 по заплата в местното първенство, като получава по 2 539 300 крони годишно, което е над 500 хиляди лева годишно. През последния сезон заплатата му е значително по-ниска - 1 640 000 крони, по информация на Sportbladet, но е останал вторият най-добре платен футболист на Малмьо. Тази сума в български лева е 320 хиляди.

Самият футболист настоява да прибира минимум тази сума в Левски, което автоматично ще го направи един от най-добре платените футболисти в българския гранд.

В момента защитникът се намира в София, а преговорите за неговото привличане продължават с пълна сила, въпреки че вчера беше обявено, че има сделка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички