"Играта не е лоша, напротив" - легендата на Левски Емил Спасов назова основния проблем на "сините"


"Играта не е лоша, напротив" - легендата на Левски Емил Спасов назова основния проблем на "сините"
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2796 0

Бившият футболист на Левски Емил Спасов заяви в интервю пред "Мач Телеграф", че основната причина за лошите резултати на "сините" в последно време е "неумението да вкарваме голове":

"Както напоследък се случва, така стана и в срещата с Локомотив Пловдив. Отборът не играе лошо, но пропуска много положения и в крайна сметка не успява да спечели. Основната причина да не печелим е неумението да вкарваме голове. Имаше 4-5 чисти голови ситуации, но не успяха да ги реализират. Това се случва всеки мач", започна голмайсторът на "А" група за 1984 година.

"Нападателите трябва да работят много в завършващата фаза. Не е нормално да изпускаш толкова много. На всеки може да се случи да изпусне положение или две, но при нас се превърна сякаш в нещо нормално… Във всеки един двубой се пропиляват няколко изгодни положения, а като се случва така, един отбор няма как да върви напред. Става въпрос за завършека на нападенията, защото дотам нещата са добре. Вижда се скорост и техника, но ударът в 90% от положенията е в аут", допълни още той и след това изрази мнение, че тимът е щял да бъде много по-ефективен, ако разполагаше с типичен централен нападател:

"Мъри го казва непрекъснато. Аз мисля, че може да се поработи повече върху това нещо и въпреки че пропуските тежат на всеки, особено на футболистите, които ги правят, трябва да се излиза от положение. Вярвам, че в края на краищата ще подобрят играта си в нападение и ще започнат да бележат. Всички варианти, които Стоилов използва, щяха да са далеч по-ефективни, ако имахме централен нападател. Просто нямаме такъв. Трябва да се привлече, но пък липсват средства".

"Не бих казал, че Бари липсва особено, защото при него ситуацията беше същата. И той пропуска, както всички останали. Единственото негово положително качество, което трябва да отличим, е неговата всеотдайност, борбеност и игра за отбора".

За финал Емо Спасов заяви, че не може да се говори за игрова криза в Левски, защото отборът играе добре и ако проблемът с липсата на голове бъде решен - "нещата ще се наредят":

"Не може да говорим за игрова криза в Левски. Играта не е лоша, напротив - добра е. Играят правилно и пресират, стараят се. Липсва солта на футбола, а едно ястие без сол не е вкусно. Липсват головете, ако могат това нещо да го превъзмогнат и оправят, нещата ще се наредят. Дано срещу ЦСКА 1948 нещата да са по-различни за Левски".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш футболист на Левски скочи на Мъри Стоилов: Досега треньор на "Герена" не се е ползвал с такъв комфорт!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички