Футболист на Левски разкри за въпрос на Станимир Стоилов, който го е стъписал


Футболист на Левски разкри за въпрос на Станимир Стоилов, който го е стъписал
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4444 0

Защитникът на Левски Патрик-Габриел Галчев даде интервю за подкаста на "Gerena.bg" - "Пожелахте да говори", в което разказа какво е чувството да играеш за "синия" клуб, говори за амбициите си във футбола и работата със Станимир Стоилов.

"Чувството е неописуемо. Не може да се опише с думи. Това е най-великият клуб в България. Бих изкарал цялата си кариера на "Герена", но ми е интересно и какво се случва в Европа. Дай Боже един ден да имам възможност да играя в Испания", пожела си 21-годишният краен бранител.

От началото на сезон 2022/23 той е записал точно 650 игрови минути, разпределени в 11 мача, в които се е отчел с 1 гол и 2 асистенции. 

"Сегашните ми цели са да успея да се наложа в първия отбор, защото не мога да кажа, че нещо ми е гарантирано. Няма такова в живота. Искам да докажа, че заслужавам титулярно място в Левски", продължи Галчев. "След това, каквото стане. Желая да остана в клуба и да защитавам цветовете на този отбор дълги години. Това са целите ми в момента. Не съм си поставял по-големи цели, защото искам да постигна сегашните и тогава ще дойде време за следващата стъпка".

Младокът коментира и последните лоши резултати на Левски, заявявайки, че на отбора му е липсвал късмет в тези сблъсъци: "Записахме негативни резултати в последните мачове, но никога при нас не може да спадне мотивацията. Има такива моменти във всеки отбор и да попадне в миникриза. Според мен в последните мачове нямахме късмет. Със сигурност не сме загубили отношението си и тренираме всеки ден, за да се върнем там, където бяхме. Дори и да надградим".

Патрик-Габриел Галчев каза няколко думи и за Станимир Стоилов, признавайки, че треньорът не дава възможност на младите играчи да се отпускат: "Г-н Стоилов е треньор от висша класа и като му видиш успехите… дори не мога да коментирам нищо за него. Той е на световно ниво. Може би ни влиза под кожите на по-младите, както на мен, на Марин Петков, Пламен Андреев и Асен Митков и на всички други. Не ни оставя да се отпуснем и за момент. Обяснява ни постоянно и дори ни се кара, защото така се действа с млад футболист, за да не си повярва, че след два-три мача е перфектен. Уникално е да се тренира с този човек".

Защитникът на 26-кратните шампиони разкри и как е научил, че ще бъде титуляр в първата битка срещу ПАОК на "Герена", която се състоя на 21 юли. Той изигра 90 минути и в реванша на "Тумба" седмица по-късно, когато записа един от най-силните си мачове със синия екип:

"Любопитната случка в Левски, която няма да забравя, е преди първия мач с ПАОК в Лигата на конференциите. Тогава започнах като титуляр. Преди всеки двубой имаме сутрешна тренировка и тогава треньорът влезе в съблекалнята и ме попита: "Колко мача имаш в евротурнирите?". Стъписах се и му отговорих, че нямам нито един и тогава ми каза, че днес ще ми е първият. Тогава разбрах, че ще стартирам като титуляр. Най-силният ми мач е гостуването в Гърция".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш футболист на Левски скочи на Мъри Стоилов: Досега треньор на "Герена" не се е ползвал с такъв комфорт!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички