И Левски се удари в стената Арда, кърджалии с трето поредно 0:0 след тези с ЦСКА и с Лудогорец


И Левски се удари в стената Арда, кърджалии с трето поредно 0:0 след тези с ЦСКА и с Лудогорец
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5272 0

Левски не успя да победи при тежкото си гостуване на един от опасните отбори в Първа лига - Арда (Кърджали). Двубоят завърши 0:0, като той бе от 7-ия кръг на шампионата, но се игра сега заради отлагането му по-рано поради "сините" ангажименти в Европа.

Кърджалии са в отлична форма от началото на сезона, което показаха и тази вечер. За отбора на Александър Тунчев това е трето поредно нулево равенство, като предните две бяха срещу ЦСКА и Лудогорец. Възпитаниците на Николай Костов пък загубиха нови точки, след като в предния кръг загубиха от Берое в Стара Загора. 

"Сините" имат 27 точки от 15 мача за петото място, докато Арда е точно след тях с 2 по-малко, но и с още една отложена среща. В следващия кръг столичани приемат ЦСКА 1948, докато кърджалии гостуват във Варна на Черно море.

Двубоят между Левски и Арда не предложи особено опасни положения, като през първата част нямаше нито един точен удар. През второто полувреме столичани опитаха да наложат малко повече натиск, но в пореден мач защитата на домакините бе на ниво. Най-чистото положение, което се откри пред Рикардиньо бе отразено от вратаря Господинов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна леко нервно, като след малко над минута игра Дарлан получи неприятен удар в главата, след като направи шпагат. Все пак играчът на "сините" влезе обратно в игра след лекарска намеса.

Играта бе накъсвана доста от фалове, като опасни голови положения липсваха. В 6' беше отправен първият удар към една от двете врати. Тунгара и Принц Ебенезер комбинираха отляво, но защитникът стреля много неточно.

Първото по-опасно положени за столичани, които днес са с жълти екипи, бе в 17'. Фадига напредна през центъра и стреля с левия крак, но ударът мина над вратата. Три минути след това гостите имаха претенции за нарушение срещу Кордоба до наказателното поле, които не бяха уважени. Роналдо бе по-бърз от Умар Сако, като се стигна в крайна сметка до корнер. След неговото изпълнение точно Кордоба отправи неточен удар.

В 28' Арда организира нелоша атака, при която топката стигна до Станислав Иванов. Той се справи с Цунами, което наложи фал от страна на бразилеца. Зад топката при прекия свободен удар застана друг бивш "син" играч Радослав Цонев, който обаче стреля право в стената.

Малко след това Роналдо взе топка в центъра и продължи към Фадига. Той върна отново към бразилеца, чийто удар срещна Сако, въпреки че имаше и други опции пред себе си, но реши да стреля бързо.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна в тона на първата. В 55' Ван дер Каап си изкара жълт картон заради нарушение срещу Цонев. То обаче бе заради неубедителни действия на Петрис, които можеха да доведат до опасност пред вратата на Пламен Андреев.

След изпълнението на прекия свободен удар, не се стигна до нищо интересно пред стража на столичани, а последвала бърза атака за Левски бе спряна в зародиш.

В 57' най-сетне стана малко по-интересно на терена. Левски съумя да организира добра атака, която започна с пробив на Марин Петков отдясно. Той намери Роналдо в наказателното поле, който стреля, но право в Мартин Стойчев. Играчите на Николай Костов поискаха дузпа заради игра с ръка, но до такава не стигна. Веднага след това Рикардиньо стигна до отбитата топка и стреля, но Анатолий Господинов скъси ъгъла и спаси.

В 68' Андриан Краев реши да стреля отдалеч, но много встрани от целта. 4 минути след това помощникът на Тунчев - Веселин Минев бе изгонен от скамейката, след като влезе в словесно пререкание с Николай Костов. В 75' влезлият като резерва Патрик-Габриел Галчев стреля с глава, но над вратата.

В последните минути от двубоя Левски опита да наложи натиск на кърджалии, но защитата ги спираше във всеки един опит. В 80' появилият се на терена Илиян Стефанов стреля от границата на наказателното поле стреля, но много неточно и слабо. В заключителните минути Арда можеше да стигне до късна драма, но успоредно подаване в наказателното поле не намери играч на домакините.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арда: 1. Анатолий Енчев Господинов 3. Умар Сако 6. Пламен Николов Крачунов 7. Абубакар Ибрахима Тунгара 11. Мартин Пламенов Стойчев 12. Ебенезер Принц Окезие 19. Тонислав Йорданов Йорданов 21. Радослав Александров Цонев 33. Иван Ангелов Тилев 80. Лъчезар Христов Котев -  99. Станислав Ивайлов Иванов

Левски:  1. Пламен Пламенов Андреев 2. Жереми Петрис 5. Келиан Ван Дер Каап  33. Хосе Кордоба 6. Цунами  8. Андриан Краев 7. Роналдо  37. Дарлан 88. Марин Петков 9. Рикардиньо 97. Асими Фадига

* Пламен Андреев не пази в последните мача срещу Берое и Черно море, но отново е титуляр в състава на Николай Костов.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Лошата новина за Левски е липсата на Уелтън, който не е ясно кога ще бъде отново в игра. Асен Митков се завръща, въпреки сериозния удар, който получи при визитата на Берое в петък. Сред избраниците на наставника липсва и Джавад Ел Джемили, който също е с травма. В групата попадна 17-годишният бранител Виктор Любенов, който е част от дублиращия тим на столичани.

В исторически план тези два съперника са се изправяли един срещу друг едва 8 пъти. 4 от тях завършват с успех за "сините" срещу 2 за "Господарите на Родопите" и 2 равенства. Последният двубой помежду им се състоя през март и завърши при резултат 3:0 в полза на водения тогава от Станимир Стоилов тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички