Христо Стоичков с жалба за 80 000 лева срещу Левски


Христо Стоичков с жалба за 80 000 лева срещу Левски
Снимка: БГНЕС

4390 0

Легендата на ЦСКА и българския футбол Христо Стоичков търси 80 000 лева от Левски. Това става през една от трите футболни школи на Камата в Каталуния, която е подала жалба до Българския футболен съюз, пише "Спортал". Школата настоява за парична компенсация в размер на 40 хиляди евро заради бившия футболист на "сините" Божидар Краев.

Националът на България изкара две години в школата на Стоичков в Испания - от 2008 до 2010 година. Според правилника на ФИФА, при подписване на първи професионален договор клубът трябва да заплати компенсация на всички други страни, които са участвали в развитието на играча от навършването на 12 години.

Стоичков претендира, че Левски не са спазили това правило през 2014-а и не са му изплатили дължимото при подписването на договор с Краев.  Освен това при международен трансфер същите клубове трябва да си разпределят сума, равняваща се на 5% от заплатената за преминаване в чуждестранния клуб.

Камата твърди, че това правило също не е спазено при трансфера на Краев в датския Мидтиланд срещу сумата от 500 000 евро. Така общата сума на иска според жалбата, в следствие на двата казуса, е 40 000 евро, допълват от "Спортал". По-късно днес Изпълкомът на БФС ще разгледа жалбата, внесена от школата на Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички