Член на УС на Левски Петър Ганев: Гаранцията на Джоузеф Диксън беше само устна


Член на УС на Левски Петър Ганев: Гаранцията на Джоузеф Диксън беше само устна
Снимка: Lap.bg

5205 0

Джоузеф Диксън е гарантирал само устно пред Надзорния и Управителния съвет на Левски, че притежава нужните средства, за да придобие дружеството и да може да го издържа. Това обяви пред "БТВ" членът на двете управителни институции на "Герена" Петър Ганев. 

"Страни по сделката са Джоузеф Диксън и Наско Сираков. Тя касае собствеността, а не едно или друго решение на Управителния или Надзорния съвет. Той предостави в устна форма гаранция на тази среща, която продължи около 2 часа. Конкретни гаранции не съм виждал. Имаме заявка от разговор с Наско Сираков, че ще бъдем запознати с такива гаранции, ако ги е предоставил. Ако ги е предоставил, то е в последните 1-2 дни, тъй като в началото на седмицата нямаше предоставени документи. Хората трябва да разграничат двете неща. Едното е гаранция, ангажимент, че при тези и тези условия и смяна на собствеността ще се инвестира в нов стадион, спортна инфраструктура, мол. Другото е, когато трябва да покажеш самоучастие. Не може да вземеш най-големия клуб в страната, най-големия спортен бранд само с обещанието, че ще инвестираш. На фона на текущите задължения, които има клуба, трябва да влезеш с определени финанси, за да може да стартираш по един нормален начин. Иначе няма причина да прибягваме до тази сделка. Това, което трябва да следим, е има ли го финансовия ресурс, който да влезе в клуба, за да се платят тези задължения. Той трябва да влезе по сметка".

"Ако приемем, че трябва да започнем по нормален начин сезона, трябва много бързо да влязат, в рамките на дни. Ако следващата седмица нямаме финансови постъпления вече започваме забавяне от гледна точка на подготовката. Парите, които са нужни на клуба, за да почне със сравнително силен старт - около 3 млн. лева плащания, които почти веднага трябва да се направят, около 60% са си заплати на хора в клуба, които са забавени. Към тях е сумата от 1,5-2 млн. лева, които са рамка, за да започнеш сезона в следващите 2-3 месеца. Ако такава сума не бъде предоставена, следващият сезон е под огромна въпросителна, чисто футболно. Опасността от фалит винаги стои на фона на това, че през последната година и половина има постоянно забавени плащания, постоянна мъка и правене на плащания от преди 3-4 месеца и към футболисти, които не са на стадиона от 7 месеца", добави Ганев.

"Факт е, че тези разговори се водят от около 6 месеца. Не сме го знаели като име, научихме го на среща на Управителния и Надзорния съвет. Но знаехме, че от декември се водят такива разговори. Беше заявено вчера, че Благой Георгиев ще има ключова роля. Очевидно и Наско Сираков ще остане като президент при сделка. Лакмусът е Станимир Стоилов. Моите надежди, това, което поставям срещу притесненията от последните седмици, е че Мъри Стоилов ще води отбора. Това дава футболната надежда. В крайна сметка ние сме футболен клуб, а не инфраструктурен проект. Надявам се на положително развитие и Мъри Стоилов като треньор, а той, за да дойде, ще иска рамка, гаранция, че този отбор ще функционира по нормален начин", каза още Петър Ганев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички