Христо Йовов с коментар за отстраняването на ПАОК и отложените мачове на Левски


Христо Йовов с коментар за отстраняването на ПАОК и отложените мачове на Левски
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

10399 0

Бившият футболист на Левски Христо Йовов даде интервю пред "Тема Спорт", в което говори за отстраняването на ПАОК и предстоящите мачове с Хамрун Спартанс. Бижутера отличи схемата на игра на Станимир Стоилов в двата мача с гръцкия гранд и се съгласи със "синия" наставник, че двубоите с малтийците ще бъдат по-трудни, тъй като "много по-лесно е да се отбраняваш, отколкото да атакуваш".

"Левски игра по един и същ начин и в двата двубоя. Станимир Стоилов заложи на схема с трима централни защитници. Прави ми впечатление, че във всички важни мачове Левски излиза да играе с тази система на игра. Бранителите се справят много добре и не дават почти никакви шансове на противниковия отбор да създава опасности за отбелязване на гол и дори липсват положения пред Николай Михайлов. В атака тримата нападатели, ако можем да ги наречем така в тази схема - Уелтън, Билал Бари и Роналдо, имат много добра линейна бързина и това помага, когато те притиснат да използваш футболисти с такава скорост. Да създават неприятности за противниковия отбор", започна Йовов.

"Станимир Стоилов знае най-добре, че е много по-лесно да се отбраняваш, отколкото да атакуваш. Със сигурност в ПАОК имаше и леко подценяване на ситуацията в Левски и получиха своя шамар още в първия мач. Вече в реванша сините играха много добре в защита и макар че не оползотвориха положенията си в края, напълно закономерно продължиха напред в турнира след показаното в двата мача".

"Винаги съм твърдял, че треньорът е една от най-важните части от пъзела на футбола. Ако не беше така, големите отбори, които събират всички звезди, най-вероятно нямаше да дават пари за треньори. Вкарват се огромни средства за такива специалисти. Може да се каже, че в двубоите между Левски и ПАОК имаше тактическо надиграване и треньорска игра. Хубавото в случая е, че на "сините" им се даде възможност в края на миналия и началото на този сезон да имат такива важни срещи".

"Станимир Стоилов победи в почти всички, като изключим последното домакинство срещу Лудогорец от миналата кампания, когато и двата отбора си бяха свършили работата. Във всички други двубои Стоилов надигра преките си конкуренти на треньорските скамейки. Това говори само по себе си", допълни бившият национал на България и след това изказа мнение дали е било правилно да се отложат мачовете на Левски срещу Славия и Черно море в Първа лига:

"Монетата има две страни. За Левски е добре, за да може играчите да се възстановят от такива тежки двубои и да влязат в следващия максимално концентрирани. За други отбори може да кажем, че излизат от ритъм по този начин. Смятам, че като цяло за българския футбол и за "сините" мачовете в евротурнирите са жизненоважни. Свързани са с коефициенти и не малко приходи, които на Левски в момента им трябват. Всеки клуб е необходимо да прояви разбиране сега, защото може да попадне в същата ситуация догодина и да се възползва от такова отлагане на мачове, за да се подготви максимално добре за двубоите", завърши 44-годишният Йовов.

Вижте още: "От София до Солун": Левски пусна интересни кадри от "Герена" и "Тумба" (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички