Къде ще гостува Левски в Малта? Въпрос без ясен отговор


Къде ще гостува Левски в Малта? Въпрос без ясен отговор
Снимка: Levski.bg

1530 0

Левски елиминира ПАОК и лети към груповата фаза на Лигата на конференциите. Преди това обаче ще трябва да елиминират два съперника, първият от които - скромният Хамрун Спартанс. Малтийският отбор е с доста по-малки възможности, а класирането им до третия предварителен кръг на европейския клубен турнир поражда главния въпрос - къде ще домакинства тимът?

Стадионът на малтийците е от категория "2" и няма право да приема двубои от този етап на надпреварата. В същото време съоръжението е покрито с изкуствена настилка, а размерите се различават от стандартните (105/68) - 100/65. Гостуване на по-малък терен би могло да бъде отчитано като минус за българския гранд, тъй като използва фланговете често.

Правилата на Европейската футболна централа са категорични, че за тази фаза на турнира стадионът трябва да е минимум трета категория. Поради тази причина от УЕФА още не са обявили къде ще се играе срещата в Малта, която бе предвидена за 4 август. Тогава пък ще домакинства в София другият столичен тим - ЦСКА. 

От Sportal напомнят, че този терен е "на късмет" за домакинските тимове през последните седмици, тъй като първо Спартанс разгроми с 4:1 Алашкерт, след това надигра с 1:0 босненския Вележ, докато местният шампион Хибърниънс направи нулево равенство с Шамрок Роувърс.

В близките дни от Европейската футболна централа трябва да излязат с решение на въпросния проблем, който може да изиграе лоша шега на българския представител. 

Ето кой ще ръководи срещата между двата тима!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички