Христо Йовов назова предимството на Левски срещу Лудогорец и защити решение на Мъри Стоилов и Иво Ивков


Христо Йовов назова предимството на Левски срещу Лудогорец и защити решение на Мъри Стоилов и Иво Ивков
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3500 0

Бившият футболист и директор на Левски - Христо Йовов, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което говори за предстоящия сблъсък с Лудогорец за Суперкупата на България. Мачът ще стартира на 1 септември от 20:00 часа и ще се проведе на стадион "Васил Левски".

"Не мога да правя сравнения между титлата и Суперкупата и да ги редя по важност. Всеки трофей е важен, защото става въпрос за реноме. За да вдигнеш Купата на страната - трябва да спечелиш няколко мача. Сега обаче имаш възможност да ликуваш с купа за сметка на шампионите", започна Бижутера и след това посочи защо според него "сините" имат предимство.

"Левски има предимство, защото този мач се играе в София. Освен това всичко се решава само в една среща. Няма време за сметки. Според мен "сините" ще изглеждат по различен начин от последната среща между двата клуба, която бе загубена с 0:1. Тогава всичко бе решено - знаеше се кой е шампион, кой е ще играе в Европа. Не смятам също, че Левски се представи слабо, напротив срещата бе доста равностойна. Просто Лудогорец имаше шанс да я спечели".

Йовов защити и решението на Станимир Стоилов и Иво Ивков да говорят открито за финансовите проблеми в клуба: "Левски стигна до тук, защото доста неща се премълчаваха. Според мен истината не трябва да се крие. Колкото по-рано се казват нещата - толкова по-добре. Издръжката на голям клуб не е лесна задача. Изискват се много пари. За мен цари една заблуда, че феновете могат да се справят с тази задача. Трябва да се прави рамка за разходите, която да се следва. Ако Левски успее да покрие дълговете си с продажба на играчи, за които не е платил чак толкова, то заслугата затова ще бъде най-вече на скаутското звено и Станимир Стоилов, който се е спрял на тях", смята той.

"При всички случаи се вижда възход в играта на Левски, нищо че се стигна до отпадането от Хамрун. За да се преследва обаче титлата - ще трябват да бъдат привлечени двама-трима големи футболисти", завърши 44-годишният Христо Йовов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички