Херо: По мое време Левски мачкаше наред, и днес ще бием


Херо: По мое време Левски мачкаше наред, и днес ще бием

2957 1

Бъдещият треньор на Левски Димитър Димитров-Херо говори пред "България Днес" за предстоящото вечно дерби днес на стадион "Васил Левски". Под негово ръководство "сините" се представят великолепно и печелят титлата през 2000 г., благодарение на "кървавия" гол, дело на сегашния треньор Георги Иванов-Гонзо.

Г-н Димитров, какви са шансовете на Левски срещу ЦСКА?

- Шансовете в двубой като този винаги за изравнени. "Сините" имат реална възможност да излязат от негативната серия, в която се намират, срещу ЦСКА. Трябва да се раздадат на максимум и ще си тръгнат като победители.

През 2000 г. бяхте треньор на "сините" при паметната с 1:0. Може ли Гонзо отново да накаже вечния враг?

- Защо да не може? Гонзо беше страхотен футболист. Вижда се, че има потенциал и за треньор. За него този мач е специален. С "кървавия" гол, който отбеляза, той израсна доста.

Спомняте ли си този двубой?

- Разбира се, но вече не се връщам толкова често към него. Все пак имам доста мачове зад гърба си. Не е лесно да помня всичките. По мое време Левски беше най-силният отбор в България. Мачкаше наред.

Колко важен е този мач за "синия" тим?

- Това е най-важният мач в годината, не само за Левски, но и за ЦСКА. Зарядът за срещата е различен. Левски трябва да победи, ако иска да остане в играта за титлата.

И накрая, бихте ли дали една прогноза?

- Каква прогноза очаквате да ви дам, след като ще ставам треньор на Левски. Естествено, че победа за "сините". Ще подкрепям момчетата от трибуните на стадиона. Стискам им палци.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички