90-ата минута пак зарадва Левски на "Герена"


90-ата минута пак зарадва Левски на "Герена"

1121 0

Левски спечели нова инфарктна победа у дома. Пред празния заради наказание "Георги Аспарухов" "сините" спечелиха с 1:0 срещу Черно море в първия мач от седмия кръг на "А" група. Голът вкара Валери Божинов от дузпа в петата минута на продължението. В класирането Левски е на шесто място с 10 точки, Черно море е едва единадесети с 5 пункта.

Още от първите минути мачът започна динамично и бе много приятен за гледане. Черно море не се затвори, опита се да играе футбол и това допринесе за качеството на мача. Особено динамични бяха минутите около десетата. В осмата Владимир Гаджев отправи хубав удар след контра, а при последвалата контра Симеон Райков излезе на отлична позиция, но стреля изключително неточно встрани. В 10-ата минута Владимир Гаджев центрира към Луис Педро на далечната греда, а холандецът с глава като по чудо не уцели вратата. При плонжа му той се удари лошо в страничната греда и имаше нужда от медицинска помощ.

Страхотен мач за Левски изигра капитанът Владимир Гаджев, който е пред трансфер в полския Лех и това го мотивира допълнително.

Постепенно Левски пое контрола върху мача, а Черно море разчиташе на далечни удари. Такива до края на полувремето отправиха Симеон Райков и Георги Божилов. При първия вратарят на Левски Кристиян Наумовски изпусна топката , но след това коригира грешката си.

Второто време Левски бе категорично по-добрият отбор на терена. Проблемите на "сините" обаче отново си проличаха. Те окупираха наказателното поле на гостите, раздаваха си пас след пас, но не намираха начин да стигнат до гола. В играта на тима отново се отличи Владимир Гаджев, на когото всичко се получаваше на терена - финтове, удари и пасове. Вратарят на гостите Китанов спаси ударите на халфа.

Черно море се прибра и демонстрира, че ще се задоволи и с точка на "Герена". В 80-ата минута Владимир Гаджев изведе Луис Педро, но в последния момент Кирил Котев блокира удара му.

На терена се появи Валери Божинов, който веднага имаше шанс за попадение след пряк-свободен удар. Изстрелът му обаче срещна гредата.

И както срещу Ботев, Левски отново удари в последната минута. Луис Педро бе фаулиран в наказателното поле от Живко Атанасов, който получи червен картон за задържане. Валери Божинов се нагърби с изпълнението и отбеляза, а след това отпразнува леко изнервен попадението си. Така Левски заличи донякъде спомена от тежкото поражение срещу Литекс и настигна "оранжевите" в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички