Хасково изненада сериозно "Левски", но "сините" са на две крачки от Купата


Хасково изненада сериозно "Левски", но "сините" са на две крачки от Купата
Снимка: Официален сайт на "Левски"

1411 0

"Левски" записа първата си неубедителна продукция, след като стигна само до 1:1 срещу Хасково в мач от четъвртфиналите за Купата на България.

Въпреки това "сините" продължават напред към полуфиналите, след като преди малко повече от седмица 26-кратните шампиони записаха лесно 3:0 над същия съперник.

След победата с 8:0 през уикенда левскарите определено подцениха двубоя, въпреки че Гикиевич даде аванс на своите в 42'. Попадението му беше от засада, но въпреки това беше зачетено, а това беше негов втори гол за "сините".

Хасково обаче в 81' изравни след много красиво попадение на Маламов, което донесе равенството на Хасково, което може да подейства добре за самочувствието на тима, който ще се бори за своето оцеляване в А група през следващите месеци.

Стойчо Стоев обаче със сигурност няма да е особено доволен, след като неговите играчи подцениха двубоя и не показаха дори наполовина това, което видяхме и в подготовката, и в последните два официални мача на тима.

Следващият двубой на 26-кратните шампиони е срещу Лудогорец в "А" група.

"Сините" почнаха с няколко промени в състава, като Белаид и Александров се появиха в защита до Нину и Минев, а на вратата застана Пламен Илиев. Гаджев и Велев се настаниха зад Триото Цонев - Абди - Краев, а атаката на тима поведе  Лукаш Гикиевич, който беше и най-опасният футболист на "Левски".

След спокойната победа с 3:0 седмица и половина по-рано играчите на Стойчо Стоев спокойно установиха контрол върху срещата и, въпреки че не създадоха много положения, те нямаха и много работа в дефанзивен план.

В 29' играчите в "синьо" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Марем, но съдията не беше на това мнение. В 33' пък Илиев показа рефлекс след удар на Узунов.

Така се стигна до 42', в която гостите откриха. Страхотна акция на "сините" премина отляво, като Веско Минев успя да центрира в наказателното поле, където Абди отклони за Гикиевич.

Въпреки че полякът беше в засада, такава не бе маркирана, но вратарят успя да се справи с първоначалния удар на нападателя. При добавката обаче той не сбърка и реализира втория си гол с екипа на "Левски" - 0:1.

През второто полувреме Хасково направи офанзивна смяна, като на терена се появи Долапчиев, а това отвори пространства в отбраната на "червените". "Левски" записа няколко добри атаки, а в 54' удар на Нину беше избит от вратаря.

В 57' "сините" отбелязаха нов гол, но той беше отменен правилно заради засада. Влади Гаджев пробва центриране, което се превърна в директен удар. Пред вратаря Гикиевич не успя да засече, но попречи на вратаря, с което повлия на играта - вдигнат флаг и засада.

След изтичането на 60-ата минута "сините" буквално спряха да играят, като се отчетоха само с два удара на Гикиевич. Това доведе до гол на Хасково, след като Станислав Маламов пробра удар отдалеч, Илиев не се намеси добра и резултатът беше изравнен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички