Божинов: Ще си взема акции на "Левски", и бизнесмените да не се страхуват!


Божинов: Ще си взема акции на "Левски", и бизнесмените да не се страхуват!

2799 0

Нападателят на Тернана Валери Божинов говори в предаването "Зона Спорт" за бъдещето си, за любовта си към "Левски", помагал ли е Бойко Борисов на "сините", за националния отбор и по още интересни теми. Прочетете цялото интервю в Sportline.bg.

Напълно възстановен ли си от контузията?

- Тази седмица завършвам цикъла си от физиотерпия. Всичко е ок, проблеми нямам. Ще е трудно да се върна във форма.

Травмата дойде, точно когато напомни за най-добрите си игри.

- Това са моменти от играта. Наистина дойде, когато всички - фенове, съотборници, треньори, разчитаха на мен. Беше нелепа контузия, получих я на тренировка от съотборник.

Хубавото е, че поне изкара рождения си ден в зала "Арена Армеец" с "Левски" и феновете.

- Благодаря на феновете и на Тити, той ме изненада, не съм очаквал. Просто исках да съм част от отбора, който ще изнесе шоуто за спасението на баскетболния тим. Знаех, че феновете пак ще се докажат, че са номер едно. Направиха нещо уникално за мен. Поклон пред тях, надявам се да им се отблагодаря. Знам, че в момента тече кампания с акции...

Ще си купиш ли акции?

- Не казвам, ще бъде изненада. Но "Левски" ми е дал много.

Разбираме, че ще си купиш акции. Колко?

- Да, ще взема акции. Но не казвам колко. Трябва да се обединим всички левскари и да направим нещо за този клуб. Трябва да сме заедно и да не предаваме "Левски". А дали ще си купя акции за мен, или за приятели и семейството ми... ще видим.

Ще оцелее ли "Левски"?

- Мисля, че да. Ще оцелее. Познавам много хора, които са левскари и могат да помогнат. Трудното е, когато си паднал, тогава трябва да се помогне.

Защо "Левски" стигна дотук? Да се моли на феновете.

- Много са зависими нещата от държавата, от нейния министър. Той трябва да помага на спорта, на футбола.

Помагал ли е на "Левски", когато ти играеше на "Герена"?

- Дори да е помагал, не виждам нищо лошо. Помагал е и на други клубове. Държавата трябва да помага на "Левски". Бизнесмените с пари не трябва да се страхуват, а да си вземат голям пакет акции, с който да могат да влияят на решенията.

Какво смяташ за играта на отбора след подновяването? Гледа ли мачовете с Хасково?

- Най-хубавото е, че видяхме 6-7 000 фенове на стадиона. В контролите, които гледах по интеренет, видях, че отборът играе добре. В първенството е друго, но се вижда промяна, вижда се ръката на Стоев. Дори един Домовчийски, който беше в списъка за продаване, вече има 11 гола и стана важен играч. Надявам се, че и другите нови ще помагат.

Би ли се върнал в "Левски" в даден момент?

- Ако имам предложение и ако не стане да се върна в Серия А, дори няма да се замисля. Това е отборът, който ме запали от гледна точка на публика и имам недовършени сметки с "Левски".

За ЦСКА ли става дума? Би ли играл в друг клуб в България?

- Не бих играл в друг клуб. Знам си цената и не бих предал "Левски".

Има ли предложения от Серия А?

- На 100% няма, на 99 - има. Става дума за отбори от средата на таблицата. Предстоят преговори. Но трябва да се възстановя, в Терни ме чакат. Обещал съм, че на 11 април ще направя всичко възможно, за да вкарам в дербито с Перуджа.

Знам, че за теб е много важно да играеш за националния срещу Италия на 28 март, така можеш да си осигуриш и желания трансфер...

- Не си търся трансфер с националния отбор. Знам какво е да облечеш националната фланелка. Дори и отвън преживявах тежко 1:1 с Малта и загубата от Норвегия в евроквалификаците. Болно ми е за тях.

Ще се разочароваш ли, ако все пак Ивайло Петев не те повика?

- Не, не съм такъв човек да се сърдя. Той ще определи кои да викне с щаба си. Важното е да се направи добър, силен колектив. Италия е по-силен отбор от нас, но аз съм наказавал всички грандове и знам, че ако си повярваме, можем да бием Италия.

Мислиш ли, че Петев бе правилният избор за национален селекционер?

- Да, предвид успехите му с Лудогорец, в Кипър. Млад е, натрупал е опит, ако си изиграе добре картите, ще успее.

Какво липсва на отбора през последните години, доста критики имаше...

- Не е правилният път да се критикува и обижда.

Може ли да се върне Димитър Бербатов в националния отбор?

- Желая го и искам да се върне. Играл съм с него и знам какво е да играеш рамо до рамо с него, аз се наслаждавах. Надявам се да направи правилния избор и да се върне.

Забъркан бе в скандал, при който скъпата ти кола бе снимана как е паркирана на място за инвалиди.

- Аз не бягам от отговорност, колата е моя, но не съм бил аз в конкретния случай. Дали е била жена ми, или някой друг, не съм предател, за да кажа. Изкараха ме черен. Да, паркирал съм на такива места, но това ли е проблемът? Извинявам се на всички българи. Няма да го направя втори път, за да съм пример за всички, най-вече за децата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички