"Гунди превръща в "Ад" живота на "червените дяволи": Левски с нов спомен за легендата (ВИДЕО)


"Гунди превръща в "Ад" живота на "червените дяволи": Левски с нов спомен за легендата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

6715 0

Ръководството на Левски продължава да припомня славни моменти от живота и кариерата на родната легенда - Георги Аспарухов, като това е една от инициативите по случай 80-годишнината от рождението на Гунди. 

То е на 4-ти май и до тогава от "Герена" всеки ден ще запознават запалянковците детайлно с миг от историята на великия нападател, като тази вечер от Левски припомниха за един от върховете в българския футбол.

Споменът за Гунди

"На 29 декември 1965 година България побеждава с 2:1 Белгия в решителен двубой, който праща „лъвовете“ ни на Световното първенство в Англия няколко месеца по-късно. Битката на Стадио „Комунале“ във Флоренция е един от върховете в историята на българския футбол и безспорно един от най-незабравимите мигове на Георги Аспарухов с националната фланелка. 

Вдъхновен от родното място на Данте Алигиери, точно Гунди превръща в „Ад“ живота на „червените дяволи“. Легендарната деветка реализира и двата гола, при това в рамките на 120 секунди (20‘, 21‘). Броени минути по-късно само малшансът и гредата лишават Аспарухов от възможността да оформи своя хеттрик след прекрасно изпълнение с глава.

В памет на великия двубой край река Арно е и поставената в центъра на графиката хералдическа лилия – символът на Флоренция, люлката на Ренесанса, градът на Медичите, който в един късен декемврийски следобед преди близо 60 години бе покорен от група смели и вдъхновени българи, начело с любимия Георги Аспарухов!", припомнят от "Герена" за родната легенда в социалните мрежи.

Вижте първия епизод от "мисия Гунди"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички