Гръм от ясно небе: Левски привлече футболист, който може да играе на 3 позиции


Гръм от ясно небе: Левски привлече футболист, който може да играе на 3 позиции
Снимка: Официална Фейсбук страница на Левски

3098 0

Ръководството на Левски обяви с публикация в официалния си сайт, че е подписало договор с нигерийски футболист до края на сезон 2022/23!

Става въпрос за 29-годишния Абдулахи Шеху, който може да играе на три позиции - дефанзивен халф, централен защитник и десен краен бранител!

Шеху е национал на Нигерия и е бил част от състава, който спечели бронзови медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Играл е за отбори като Кано Пиларс, Ал Кадисия, Униао Мадейра, Анортозис, Бурсаспор и Омония Никозия.

*По данни от портала Transfermarkt, в професионалната си кариера той е натрупал 208 мача, в които се е отчел с 9 гола и 4 асистенции (37 жълти и 7 червени картона).

Ето какво гласи постът на "сините":

"„ПФК Левски“ подписа договор с Абдулахи Шеху. Контрактът с нигерийския футболист до края на сезон 2022/2023 г. Той играе на три позиции – дефанзивен полузащитник, централен защитник и десен защитник.

Абдулахи Шеху е част от нигерийския национален отбор, като има 41 мача за представителния тим на африканската държава. Той е част от състава спечелил бронзовите медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Полуащитникът записва и 4 мача за националния отбор до 20 години и 2 мача за националния отбор до 21 години.

Шеху е роден на 12 март 1993 година в Сокото (Нигерия). Започва професионалната си кариера през 2012 в местния „Кано Пиларс“. През лятото на 2014 година преминава в кувейтския „Ал Кадисия“, като изиграва 7 мача и вкарва 1 гол. Година по-късно става част от португалския „Униао Мадейра“, с чийто екип записва 30 мача и вкарва 1 гол. От лятото на 2016 година е собственост на кипърския „Анортозис“, като изиграва 56 мача с 4 гола. В началото на 2018 година преминава в турския „Бурсаспор“ записвайки 60 мача с 5 гола. През лятото на 2020 година се завръща в Кипър, обличайки екипа на гранда „Омония“ (Никозия). За „детелините“ изиграва 68 мача и става шампион на Кипър през 2021 година. Същата година печели и Суперкупата на страната, миналия сезон става носител и на Купата на Кипър.

„ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Абдулахи Шеху и му пожелава много щастливи мигове със синята фланелка".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички