Гонзо: Боби превърна всичко в трагедия, не може президентите да решават какво да се случва!


Гонзо: Боби превърна всичко в трагедия, не може президентите да решават какво да се случва!

2093 0

Старши треньорът на "Левски" Георги Иванов-Гонзо подхвана на свой ред управляващите българския футбол, начело с президента на БФС Борислав Михайлов. Повод за това стана наказанието му от 1 мач заради влизането му на терена в мача с "Ботев" (Пловдив). Както е известно, Иванов бе наказан от Дисциплинарната комисия през седмицата, но наказанията за ЦСКА и Лудогорец бяха отложени.

"Смятам, че мога да задам няколко въпроса към Дисциплинарната комисия. Имам въпроси и към президента на БФС, по какъв и по кой начин се определят наказанията за отборите, започна Иванов, който изгледа равенството на своя тим с Литекс от трибуните на "Герена". - Моята реакция в мача с "Ботев" наистина е за наказание, дори може би не за един мач. Но не може да се събере комисията във вторник, да обяви, че ще се събере чак следващата седмица и по предложение на един от президентите на клубовете да се съберат в четвъртък и да вземат решение само за мен, а да не решат за ЦСКА и Лудогорец", негодува той.

След това той поде атака към Борислав Михайлов и изпълкома, на която би завидял дори бившият национален селекционер Любослав Пенев, който започна своя война с ръководителите на родния футбол.

"Нека Боби Михайлов и Изпълкома да обяснят как развиват футбола в България. По никакъв, ако се хвалиш само с това, че можем да платиш лагера на националния отбор... Нека Изпълкомът, който си мисли, че много разбира, да каже как помага на школите и на българския футбол! Какво има към клубовете, освен глоби? БФС сега е само наблюдател и глобява. Има стопанска дейност, която се издържа от глоби от клубовете на 75%", изригна наставникът на "сините".

"Реакцията на Боби Михайлов спрямо Боримиров, като му каза да си гледа школата, беше много грешна. Боби Михайлов да си отговори той какво е направил. Превърнал е всичко в трагедия – школите, националния отбор. БФС трябва да вземе адекватни мерки в това, което се случва - да се развива българският футбол, а не да се издържат от финансови глоби, като се има предвид, че клубовете са в лошо финансово състояние. Всички клубове в България, с изключение на един-два, са в лошо състояние, а футболният съюз не прави нищо да подобри това. Те играят на принципа проба – грешка", продълби Гонзо.

Той засегна и темата с присъствието на президентите на клубове, която бе повдигната и от директора на "синята" ДЮШ Даниел Боримиров. "Президентите в БФС е нормално да дърпат чергата към себе си. Не може те да взимат решение за това, което се случва", отсече Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички